13 metų trukusios slėpynės baigėsi: vienas ieškomiausių įtariamųjų M. Civinskas sučiuptas

Klaipėdos apskrities policija pranešė, kad po 13 metų slapstymosi užsienyje pagaliau sučiuptas vienas ieškomiausių įtariamųjų Lietuvoje Marius Civinskas. Klaipėdos policija ketvirtadienį dėl šio sulaikymo rengia spaudos konferenciją.

 13 metų trukusios slėpynės baigėsi: vienas ieškomiausių įtariamųjų M. Civinskas sučiuptas.
 13 metų trukusios slėpynės baigėsi: vienas ieškomiausių įtariamųjų M. Civinskas sučiuptas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-05-22 17:53, atnaujinta 2019-05-22 18:15

Apie žmogžudystę, dėl kurios ieškomas M.Civinskas, lrytas.lt rašė ne vieną kartą. Ji buvo įvykdyta Palangoje 2006 metų balandžio 3-iosios pavakare. Apie 17 val. 20 min. į Palangos ligoninę buvo atvežtas peršautas 27 metų kretingiškis Raimondas Šimkus. Jo kairioje mentėje žiojėjo degtukų dėžutės dydžio šautinė žaizda.

Vyras dar silpnai kvėpavo, kurį laiką plakė širdis, tačiau apie 23 valandą jis mirė.

Keletą kartų teistas R.Šimkus buvo gerai žinomas policijai. Tų pačių metų pradžioje Kretingos policijos komisariato iškeltoje byloje jis buvo įtariamas plėšimu.

Peršautą R.Šimkų savo automobiliu „Volkswagen Golf“ į ligoninę atvežė 19 metų palangiškis Karolis Zimliauskas. Jaunuolis pareigūnams papasakojo, kad norėdamas išmėginti suremontuotą savo mašiną jis atvažiavęs į apleistą automobilių stovėjimo aikštelę. Čia jis pamatęs gulintį peršautą vyrą ir jį atvežęs į ligoninę.

Žmogžudystė įvyko aikštelėje

Toks pasakojimas pareigūnams sukėlė įtarimų. Aikštelėje K.Zimliauskas negalėjo parodyti vietos, kur neva gulėjo sužeistasis. Be to, joje nebuvo matyti jokių kraujo dėmių.

Apsimelavęs palangiškis buvo sulaikytas. Daugiausia kraujo buvo pritekėję ant automobilio „Volkswagen Golf“ vairuotojo sėdynės. Kruvina buvo ir priekinė keleivio sėdynė.

Buvo tikrinamos versijos, kad į R.Šimkų galėjo būti šauta jam sėdint prie automobilio vairo. Mašinos kėbulas nebuvo pažeistas, todėl manoma, kad šauta pravėrus vairuotojo dureles.

Vėliau nustatyta, kad šūvis nuaidėjo aikštelėje, kurioje įvyko vietos jaunuolių konfliktas. Mažiau nei po paros buvo nustatyti visi nužudymo dalyviai.

Į aikštelę keliais automobiliais buvo suvažiavę apie dešimt dėl vagysčių ir smulkių nusikaltimų policijai žinomų asmenų.

Į draugą pataikė netyčia?

Aiškinantis tarpusavyje iškilusius nesutarimus barnis virto atviru konfliktu. Nujausdamas galimą konfliktą anksčiau teistas M.Civinskas į susitikimą atsivežė nupjautvamzdį medžioklinį šautuvą.

Vėliau ekspertai nustatė, kad į žmogų buvo šauta iš lygiavamzdžio šautuvo, užtaisyto 3 milimetrų kalibro ančių medžioklei skirtais šratais.

Kaip įtariama, prasidėjus konfliktui M.Civinskas išsitraukė šautuvą ir iš nedidelio atstumo šovė į priešininkų pusėję buvusį jaunuolį, bet netyčia pataikė į draugą R.Šimkų, kuris priekyje stovėjo nugara į jį.

Jam parkritus draugai medžiaginėmis atplaišomis stabdė iš žaizdos plūstantį kraują. Todėl aikštelėje jo ir nebuvo aptikta.

Pastebėtas keliose šalyse

K.Zimliauskas sužeistąjį automobiliu nuvežė į ligoninę, o kiti išsilakstė.

Palangos policijos pareigūnai greitai nustatė, kad į R.Šimkų galėjo šautio M.Civinskas, tačiau Palangoje gyvenęs vyras dingo tarsi į vandenį.

Kriminalistai vėliau sulaukdavo informacijos, kad jis naudojasi suklastotu pasu, slapstosi Olandijoje ar Danijoje, gyvena statybiniuose vagonėliuose.

Vienas iš labiausiai ieškomų įtariamųjų

2016 m. gruodį M.Civinskas buvo paskelbtas veinu iš labiausiai ieškomų įtariamųjų Lietuvoje. Jo atvaizdas buvo išplatintas Europolo platformoje eumostwanted.eu.

Tąkart buvo skelbiama, kad nuo ikiteisminio tyrimo besislapstantis Marius Civinskas (gim. 1983 m.) dar yra žinomas kaip „Gangas“ arba „Gangrielius“. Ieškomasis 2006 m. balandžio 3 d. Palangoje, grupei asmenų aiškinantis tarpusavio santykius, šovė vienam iš asmenų į nugarą ir šis, dėl šautinio sužalojimo, tą pačią dieną mirė gydymo įstaigoje.

Europos labiausiai ieškomų asmenų sąraše (eumostwanted.eu) figūruoja daugiau nei 60 įstatymų pažeidėjų. Tarp jų – žudikai, žmonių pagrobėjai, teroristai, narkotikų prekeiviai ir kiti nusikaltėliai, kurie buvo nuteisti arba įtariami padarę itin sunkius nusikaltimus.

Visi jie slapstosi nuo teisėsaugos institucijų, norėdami išvengti atsakomybės ir bausmės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.