Teisme antrąkart už kyšininkavimą kaltais pripažinti karo policininkai ir vairavimo instruktoriai

Trečiadienį vykusio teismo metu, teisėjai paskelbė nuosprendį kariuomenės mokyklos vairavimo instruktoriams ir karo policininkams byloje dėl prekybos poveikiu. Ši byla nagrinėjama pakartotinai, kaltinamieji pirmąją teismo nutartį gavo jau 2017 metais, tačiau ją apskundė.

Teisme antrąkart už kyšininkavimą kaltais pripažinti karo policininkai ir vairavimo instruktoriai.<br>R.Jurgaičio asociatyvi nuotr.
Teisme antrąkart už kyšininkavimą kaltais pripažinti karo policininkai ir vairavimo instruktoriai.<br>R.Jurgaičio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-06-19 15:02, atnaujinta 2019-06-19 17:06

Teisme dalyvavo keturi kaltinamieji. Vairavimo instruktoriai Remigijus Liubinas, Laimis Kaleinikas bei karo policininkas Tadas Griganavičius ir ginkluotės specialistas Kšištof Tataro.

R.Liubinas ir L.Kaleininkas buvo kaltinami prekiavimu poveikiu. Būdami mokyklos vairavimo instruktoriais, pasinaudodami savo tikėtina įtaka, jie savo nenustatytų asmenų naudai, reikalavo duoti kyšius jiems, kad šie, susitarę su „C“ kategorijos „Regitros“ egzaminatoriais, padėtų sėkmingai išlaikyti vairavimo egzaminą.

Tokiais savo veiksmais jie įvykdė nusikalstamą veiką, numatytą Baudžiamajame kodekse.

T.Griganavičius ir K.Tataro, taip pat kaltinami prekyba poveikiu. Šie, norėdami išsilaikyti egzaminą, siūlė 250 litų kyšį. Nusižengimas įvykdytas dar 2014 metais, liepos 31 dieną.

Šis teismas vyko dar 2017 metų sausio 19 dieną. R.Liubinas ir L.Kaleininkas tuo metu gavo 1 tūkst. 129,80 eurų baudą. Kitiems kaltinamiesiems, T.Griganavičiui ir K.Tataro skirtos mažesnės, 753,20 eurų baudos.

Visi nuteistieji teismo nuosprendį skundė, todėl bylos nagrinėjimas buvo atidėtas iki šių metų.

Vis dėlto 2019 metų birželio 19 dieną Kauno apygardos teismo nutartimi nuteistųjų ir jų gynėjų skundai buvo atmesti, paliktas senasis nuosprendis.

Teismą komentavusi teismo pirmininko padejėja Joana Daubaraitė teigė, jog teisėjų kolegijos nutartimi buvo konstatuota, kad pirmosios instancijos teismas tinkamai ir išsamiai ištyrė byloje buvusius įrodymus. Taip pat teisėjai nenustatė jokių objektyvių aplinkybių, kurių pagrindu skundai galėtų būti tenkinami.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: pirma JAV siunta Ukrainai – dar šią savaitę