Ėmėsi kovotoju su mafija apsiskelbusio R. Misevičiaus bylos: prireikė ir eksperimento

Po pusmečio pertraukos Panevėžio apygardos teismas vėl ėmėsi kovotoju su mafija apsiskelbusio Romualdo Misevičiaus bylos. Teisiamasis kaltinamas niokojęs svetimą turtą, sumušęs jam neįtikusius žmones, grasinęs nužudyti vaiką ir jo motiną.

Po ilgos pertraukos į Panevėžio apygardos teismą prieš kelias dienas vėl sugrįžęs R.Misevičius (kairėje) įsitaisė prie stalo, o kiti keturi kaltinamieji (iš dešinės) F.Adeikis, R.Širmelis, A.Laskovas ir V.Vaičekonis atsisėdo salėje.<br>D.Krasausko nuotr.
Po ilgos pertraukos į Panevėžio apygardos teismą prieš kelias dienas vėl sugrįžęs R.Misevičius (kairėje) įsitaisė prie stalo, o kiti keturi kaltinamieji (iš dešinės) F.Adeikis, R.Širmelis, A.Laskovas ir V.Vaičekonis atsisėdo salėje.<br>D.Krasausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 19, 2019, 1:21 PM

53 metų R.Misevičius kaltinamas prieš pustrečių metų organizavęs ūkininkų Aido ir Jūratės Ambrazevičių turto sugadinimą – tyčia sukėlus gaisrą sudegė mechaninės dirbtuvės su dviem traktoriais ir kombainu.

Ugnies padaryti nuostoliai įvertinti daugiau nei 117 tūkst. eurų.

Kriminalistai išsiaiškino, kad teisiamasis siūlė vienam žmogui padegti dirbtuves, bet jis atsisakęs. Tyrėjams nepavyko nustatyti, kas sukėlė gaisrą.

R.Misevičius esą taip pat kėsinęsis sugadinti Ambrazevičių sraigtinį transporterį-krautuvą, į kurį buvo įmesta veržlė, ir grasinęs nužudyti kaimynę ūkininkę ir jos vaiką.

Posėdžiai ilgam buvo atidėti gynybos prašytam eksperimentui atlikti.

Aiškintasi, ar gaisras iš tiesų kilo tokiomis aplinkybėmis, kokios nurodytos byloje.

Teismas neskelbė eksperimento išvadų.

Proceso dalyviai su jomis susipažino dar prieš pradedant nagrinėti bylą.

Galima tik spėti, kad išvados palankios teisiamajam, nes jo advokatas pareiškė, jog turi būti atlikta techninė gaisro ekspertizė.

Šiam gynėjo prašymui nei prokuroras, nei kiti bylos dalyviai neprieštaravo.

Po posėdžio korespondento kalbintas R.Misevičius su advokatu teigė, kad jiems abejonių sukėlė gaisro kilimo aplinkybės.

„Kaltinimo dėl gaisro priežasties versija yra nereali, todėl ir prašėme išmatuoti grindų nuolydžius“, – paaiškino advokatas.

Eksperimento dalyviai vietoj degiojo skysčio naudojo vandenį. Jis buvo liejamas ant grindų ir žiūrima, kuria kryptimi vanduo teka, koks grindų nuolydis.

Teisininko teigimu, pasitvirtino abejonės, kad kaltinime nurodytu būdu gaisras negalėjo išplisti.

„Esu apšmeižtas. Jau 5 metus sėdžiu teismo posėdžiuose, bet kol kas jokių realių priežasčių dėl kaltinimų neišgirdau. Tikiuosi būti išteisintas“, – kalbėjo R.Misevičius.

Kartu su R.Misevičiumi teisiamaisiais tapo Biržų rajono gyventojai 45 metų Rimantas Širmelis, 30-metis Vaidas Vaičekonis bei du pasvaliečiai – 24-erių Faustas Adeikis ir 29 metų Andrius Laskovas.

Posėdyje nedalyvavo dar vienas teisiamasis – R.Misevičiaus sūnus Jonas Misevičius.

Pramogų pasaulyje jis šmėžavo kaip modelis ir buvo vienos socialiniuose tinkluose išgarsėjusios vilnietės širdies draugas.

Teismas pranešė, kad J.Misevičius nurodė pateisinamą priežastį, kodėl negali atvykti į posėdį.

R.Misevičius iš jam pateiktų daugybės kaltinimų pripažino tik vieną epizodą – neteisėtą šautuvo vežimą į Latviją, bet ne kaip kontrabandą.

R.Širmelis savo kaltę neigia, o kiti teisiamieji prisipažino.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.