Pensijai kaupiančios 61-erių šiaulietės policija nesustabdo – šįkart rado 72 litrus degtinės

Net ir stojusi prieš teismą dėl prekybos namine degtine 61-erių šiaulietė nepasimokė – neseniai pas ją apsilankę pareigūnai vėl rado naminės degtinės ir kontrabandinių cigarečių.

Per kratą šiaulietės namuose vėl buvo aptikta ir samanės, ir cigarečių.<br> lrytas.lt koliažas.
Per kratą šiaulietės namuose vėl buvo aptikta ir samanės, ir cigarečių.<br> lrytas.lt koliažas.
Per kratą šiaulietės namuose vėl buvo aptikta ir samanės, ir cigarečių.<br>Šiaulių AVPK nuotr.
Per kratą šiaulietės namuose vėl buvo aptikta ir samanės, ir cigarečių.<br>Šiaulių AVPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 9, 2019, 2:18 PM

Per kratą šiai moteriai priklausančiame sandėliuke buvo aptikti 72 litrai naminės degtinės ir keli šimtai pakelių kontrabandinių cigarečių.

Už akcizais apmokestinamų prekių laikymą ir prekybą šiaulietė bus baudžiama administracine tvarka, o už neteisėtą namų gamybos stiprių alkoholinių gėrimų laikymą patraukta baudžiamojon atsakomybėn.

Naminės degtinės prekeivei gresia bauda arba laisvės atėmimas iki 5 metų. Už panašų nusikaltimą ši šiaulietė jau teisiama.

Elgėsi labai atsargiai

Šiauliuose, Ežero gatvėje, esančiame daugiabutyje gyvenanti moteris į policijos akiratį pateko jau prieš kelerius metus, kai pareigūnai ėmė gauti jos kaimynų skundų.

Tyrimą pradėjusiems policininkams pričiupti samanės prekeivę nebuvo lengva, nes ji elgėsi labai atsargiai. Kai kurių kaimynų palaikoma šiaulietė su pirkėjais bendraudavo šifruotais pranešimais, o savo bute nei naminės degtinės, nei kontrabandinių cigarečių nelaikydavo.

Per kratas pareigūnai naminės degtinės ir kontrabandinių cigarečių rado tik bendrai naudojamame sandėliuke ir džiovykloje. Nors ir elgdavosi atsargiai, moteris buvo ne kartą pričiupta – nuo 2016 m. ji už prekybą namine degtine 7 kartus buvo bausta administracine tvarka ir kartą teisiama teisme.

Demaskavo degtinės fabriką

Šįmet policijos pareigūnai baigė tirti ir teismui nagrinėti perdavė dar vieną bylą, kurioje ši šiaulietė kaltinama nelegalia prekyba namine degtine.

Baudžiamojon atsakomybėn prekeivė patraukta 2018-ųjų lapkritį. Pareigūnams pavyko nustatyti, kad namine degtine šią moterį aprūpina pagalbininkė, alkoholį vežanti iš Voveriškių gatvėje esančio namo.

Šiame name įrengtą naminės degtinės fabriką kriminalistai demaskavo dar 2018 metų sausio 9 dieną.

Tąsyk kratos daryti atvykę pareigūnai gyventi pritaikytame ūkiniame pastate rado 451 litrą naminės degtinės, o rūsyje – 800 litrų raugo.

Buvo aptiktas ir naminės degtinės varymo aparatas. Naminės degtinės fabrikėlio savininkas 48 metų šiaulietis buvo patrauktas baudžiamojon atsakomybėn.

Turėjo pagalbininkų

Kai buvo demaskuotas šis fabrikėlis, naminę degtinę į šiaulietės namus imta vežti iš Kairių gatvėje esančio garažų masyvo.

Tyrėjai išsiaiškino, kad naminę degtinę prekeivei gabeno 37 metų tarpininkė, o atvežtus svaigalus į slaptavietę sunešti padėdavo kaimynas.

Kadangi naminė degtinė ir kontrabandinės cigaretės buvo laikomos bendrai naudojamame sandėliuke, naminės degtinės prekyba įtariama šiaulietė tvirtindavo, kad visas šis „gėris“ priklausantis ne jai.

Teisme užsibus ilgiau

Tyrėjams teko keisti taktiką – sulaikyti ir apklausti naminės degtinės ir kontrabandinių cigarečių pirkėjus. Remiantis jų parodymais baudžiamojon atsakomybėn pavyko patraukti ir pačią prekeivę.

Apkaltinus prekeivę neteisėtu namų gamybos stiprių alkoholinių gėrimų laikymu ir pardavimu, baudžiamoji byla dar šiemet liepą buvo perduota teismui.

Teisiamųjų suole atsidūrusi šiaulietė tikriausiai pamanė, kad dabar policijos pareigūnai ją paliko ramybėje, ir toliau prekiavo namine.

Moteris apsiriko, todėl į teisiamųjų suolą turės sėsti ir dėl kitos bylos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.