Jurbarko centre keturiolikmečiai puolė daužyti vienas kitą, teko įsikišti pareigūnams

Spalio 14-ąją, apie 13.30 val., pačiame Jurbarko centre santykius kumščiais aiškinosi paaugliai. Trys maždaug keturiolikos metų vaikinai ne tik daužė vienas kitą, bet ir apgadino prie parduotuvės „Maxima“ esančioje aikštelėje stovėjusį automobilį. Įsisiūbavusį konfliktą nutraukė pro šalį ėjusi ir įsikišusi bei policiją iškvietusi probacijos tarnybos pareigūnė.

Jurbarko centre keturiolikmečiai puolė daužyti vienas kitą, teko įsikišti pareigūnams.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Jurbarko centre keturiolikmečiai puolė daužyti vienas kitą, teko įsikišti pareigūnams.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Jurbarko centre keturiolikmečiai puolė daužyti vienas kitą, teko įsikišti pareigūnams.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Jurbarko centre keturiolikmečiai puolė daužyti vienas kitą, teko įsikišti pareigūnams.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

jurbarkosviesa.lt

2019-10-17 12:41, atnaujinta 2019-10-17 14:36

Pasak Jurbarko r. policijos viršininko Aivaro Dumčiaus, šiuo metu vyksta aplinkybių tikslinimas, tačiau dėl įvykio greičiausiai bus pradėtas ikiteisminis tyrimas.

„Pagal šiuo metu turimus duomenis, tai konflikte dalyvavo trys paaugliai. Įtariamasis nustatytas. Visi jie iš Šakių rajono. Greičiausiai mokosi Jurbarke. Apskritai turiu pastebėti, kad paskutiniu metu daugėja konfliktų, kuriuose dalyvauja jaunimas iš kaimyninio rajono“, – sakė A. Dumčius.

Policijos viršininkas taip pat tvirtino, kad jaunimas smurtauja daug r kumščiais mojuoti puola labai greitai.

„Turime bėdą, kurią galima spręsti tik visiems kartu. Pastangas turi dėti šeimos, mokyklos, savivalda, policija. Manau, kad esminiai reikalai, tai auklėjimas, švietimas ir užimtumas. Užimtumo ir priežiūros paaugliams turi būti, kuo daugiau, daugiau, nei yra dabar“, – sakė A. Dumčius.

Viršininkas taip pat prašė jurbarkiečių nelikti abejingais, jei mato konfliktą ar kitokį nusikaltimą. Pagal galimybes reiktų arba įsikišti ir kvieti policija, arba pareigūnų pagalbos prašyti iškart.

„Esu pats ne kartą tramdęs paauglius gatvėje. Jaunimas nestokoja agresijos, sunkiai valdosi. Smurto tarp jaunų žmonių yra labai daug. Jurbarkas čia nėra išskirtinis. Daug smurtaujama ir kituose rajonuose“, – sakė A. Dumčius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.