Mažeikių savivaldybėje - kratos

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Šiaulių valdybos pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimos korupcijos Mažeikių rajono savivaldybėje organizuojant viešuosius pirkimus.

 STT atlieka tyrimą dėl galimo kyšininkavimo Mažeikių rajono savivadybėje - įtarimai pareikšti buvusiam administracijos direktoriui ir dviem skyrių vadovams.<br> J.Stacevičiaus asociatyvioji nuotr.
 STT atlieka tyrimą dėl galimo kyšininkavimo Mažeikių rajono savivadybėje - įtarimai pareikšti buvusiam administracijos direktoriui ir dviem skyrių vadovams.<br> J.Stacevičiaus asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 23, 2019, 11:50 AM, atnaujinta Oct 23, 2019, 1:55 PM

Pareigūnai sulaikė tris valdininkus – buvusį Mažeikių rajono savivaldybės administracijos direktorių Bronių Kryžių,  Strateginio vystymo ir investicijų skyriaus vedėją Sandrą Ramanauskienę ir Vietinio ūkio skyriaus vedėją Alfonsą Žiulpą.

Pirmieji du buvo sulaikyti antradienį – B.Kryžius pareigūnų vizito sulaukė namuose, o S.Ramanauskienė svečių sulaukė darbo vietoje. A.Žiulpą pareigūnai iš namų išsivedė trečiadienio rytą. 

Be to, per operaciją antradienį sulaikyti ir keturi privačių įmonių atstovai. 

Anksčiau Mažeikių rajono savivaldybei vadovavęs, o šią kadenciją Tarybos nariu dirbantis socialdemokratas B.Kryžius ir jo buvę pavaldiniai įtariami kyšininkavimu. B.Kryžiui ir S.Ramanauskienei pareikšti įtarimai dėl didelės vertės kyšio paėmimo.

Tyrimas vykdomas dėl anksčiau įvykusių viešųjų pirkimų. Įtariama, kad administracijos direktoriumi dirbant B.Kryžiui kai kurie pirkimai vyko iš anksto susitarus. Už tai buvo dosniai atsilyginama - pagal pareikštus įtarimus kyšiai galėjo viršyti 250 MGL (9,5 tūkst. eurų).

Per STT operaciją buvo atliktos kratos ir įtariamųjų darbo vietose, ir namuose. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.