Į sukčių pinkles patekęs joniškietis atsipirko tik išgąsčiu – 10 tūkstančių eurų nedingo

Telefoninių sukčių apmulkintas ir dėl iš jo sąskaitos dingusių 10 tūkstančių eurų į policiją kreipęsis 67 metų Joniškio rajono gyventojas gali lengviau atsikvėpti. Bankas, kuriame šis vyras laikė indėlį, patikino, kad telefoniniai sukčiai jo pinigų nepasisavino.

 Telefoniniai sukčiai iš Joniškio rajono gyventojo išviliojo 10 tūkstančių eurų. <br> M.Patašiaus asociatyvi nuotrauka
 Telefoniniai sukčiai iš Joniškio rajono gyventojo išviliojo 10 tūkstančių eurų. <br> M.Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 24, 2019, 9:00 AM, atnaujinta Oct 24, 2019, 10:54 AM

Gali būti, kad į telefoninių sukčių pinkles patekęs verslininkas apsiriko eilinį pinigų pervedimą palaikęs jo pinigų vagyste.

Savo banko sąskaitoje 10 tūkstančių eurų pasigedęs verslininkas į policiją kreipėsi trečiadienį vakare. Vyras sakė, kad tądien 18 val. 20 min. sulaukė telefono skambučio.

Vienas skambinusysis prisistatė policijos pareigūnu ir pranešė, kad sulaikė nusikaltėlį, pas kurį buvo rasti šio joniškiečio asmens dokumentai ir mokėjimo kortelės.

„Pareigūnas“ patarė patarė pasirūpinti banke laikomo indėlio saugumu. Kaip tai padaryti joniškiečiui „paaiškino“ jau banko darbuotoju apsimetęs sukčius. Jis iš apmulkinto vyriškio išviliojo prisijungimo prie elektroninės bankininkystės duomenis.

Po kurio laiko atsitokėjęs ir supratęs, kad jį galėjo apmulkinti telefoniniai sukčiai, joniškietis patikrino savo banko sąskaitą ir joje pasigedo 10 tūkstančių eurų.

Vyras iškart kreipėsi į policiją. Gavę nukentėjusiojo pareiškimą pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo.

Susisiekus su banku paaiškėjo, kad sukčiai iš joniškiečio gautais prisijungimo duomenimis pasinaudoti nespėjo, o minėta 10 tūkstančių eurų suma buvo pervesta patvirtinant verslo sandorį.

Išgąsčiu atsipirkęs verslininkas gavo pamoką, kad savo sąskaitos duomenų jokiems pašaliniams asmenims patikėti negalima, o policijos pareigūnai spręs, ar dėl sukčiavimo pradėtą ikiteisminį tyrimą nutraukti, ar perkvalifikuoti jį į pasikėsinimą sukčiauti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.