Recidyvistas aukai iš Šiaulių r. neleido išsigelbėti: lengvinanti aplinkybė garantavo švelnesnę bausmę

Iš patiklios Šiaulių rajono gyventojos 12 260 eurų išviliojusiam recidyvistui kelionė į teismą pasirodė pernelyg varginanti. Jis pareikalavo paisyti jo teisių ir nevežti iš kalėjimo išklausyti nuosprendžio.

Iš Šiaulių rajono gyventojos išvilioti pinigai atsidūrė nusikaltėlių rankose.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Iš Šiaulių rajono gyventojos išvilioti pinigai atsidūrė nusikaltėlių rankose.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Iš Šiaulių rajono gyventojos išvilioti pinigai atsidūrė nusikaltėlių rankose.
Iš Šiaulių rajono gyventojos išvilioti pinigai atsidūrė nusikaltėlių rankose.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 30, 2019, 6:56 PM

Nuo 2006 m. jau dešimt kartų teistas 29 metų Gintaras Andrulis pastarąjį kartą įklimpo 2017-ųjų pabaigoje, kai telefoniniam sukčiui padėjo apgauti garbaus amžiaus Šiaulių rajono gyventoją.

Per ikiteisminį tyrimą nenustatytas vyriškis 2017 metų gruodžio 20 dieną iš Alytaus pataisos namų paskambino pensininkei ir prisistatė kriminalinės policijos pareigūnu.

Jis pareiškė, jog atskleistas nusikaltimas – banko darbuotojai neva buvo pasisavinę moters laikomą indėlį. Sukčius nesunkiai iškvotė, kad pensininkė turėjo 28 tūkst. eurų, todėl nurodė pinigus išgryninti ir atiduoti atvažiuosiančiam kriminalistui.

Netrukus kalinys paskambino G.Andruliui ir paragino skubiai važiuoti į Šiaulių pašonėje esantį kaimą paimti pinigų.

Toliau viskas vyko žaibo greičiu: kalinys surado dar du asmenis, kurie G.Andruliui turėjo atvežti telefoną, o po to paimti iš senolės išviliotus pinigus.

Tauragėje į taksi automobilį sėdęs G.Andrulis nuvažiavo iki Kryžkalnio.

Ten automobiliu „Mercedes-Benz“ privažiavo dar du bendrininkai, kurių tapatybės pareigūnams nustatyti nepavyko.

Vienas jų įsėdo į taksi automobilį ir nuvažiavo iki senolės sodybos.

Tuo metu nusikaltimo organizatorius neleido aukai atsitokėti. „Kriminalistas“ nuolat skambinėjo senolei ir davė įvairius nurodymus.

Išsiaiškinta, kad tądien telefoninis sukčius aukai skambino net 76 kartus, be to, nuolat palaikė ryšį su pagalbininkais ir davė jiems nurodymus.

Į patiklios kaimietės namus atvažiavęs ir kriminalistu prisistatęs G.Andrulis paėmė 2260 eurų, nes pinigus neva reikia patikrinti. Po to su aibe gramatinių klaidų surašė tekstą dėl būtinos paskolos priestatui statyti ir nuvežė moterį į banką.

Pensininkei buvo nurodyta nutraukti terminuotąjį indėlį ir paduoti pinigus „kriminalistui“.

Laimė, moteriai pavyko paimti ne visus pinigus – banke jai buvo išduota 10 tūkstančių eurų.

Pinigus paėmęs sukčius pusę pasiliko sau, o kitą dalį prie senolės sodybos perdavė „Mercedes-Benz“ laukusiam jaunuoliui. Po to taksi automobiliu vėlų vakarą sugrįžo į Tauragę.

Anksčiau dėl vagysčių, plėšimo, turto prievartavimo, grasinimų nužudyti, viešosios tvarkos pažeidimo, sukčiavimo teistas G.Andrulis grobiu džiaugėsi vos savaitę. Bet sulaikytas jis jau nebeturėjo senolės pinigų – viską buvo ištaškęs.

Teisiamasis kaltę pripažino visiškai, todėl byla išnagrinėta taikant supaprastatintą įrodymų tyrimo tvarką. Tai teisiamajam garantavo švelnesnę bausmę.

Teismas subendrino neatliktą bausmę ir G.Andruliui skyrė galutinę 5 metų ir 4 mėnesių įkalinimo bausmę. Be to, jis įpareigotas atlyginti 12 260 eurų turtinę žalą ir sumokėti tūkstantį eurų siekiančią moralinę kompensaciją.

Atgauti pinigus nukentėjusiajai mažai vilties, nes tais pačiais metais G.Andrulis iš kitų aukų išviliojo dar per 15 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.