Ant telefoninių sukčių jauko užkibusi šiaulietė verslininkė atsitokėjo tik po kelių dienų

Telefoninių sukčių sekamos senos pasakos vis dar randa jomis patikėti linkusių lengvatikių.

Telefoniniais sukčiais patikėjusi verslininkė neteko banko sąskaitose laikytų pinigų.<br> M.Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Telefoniniais sukčiais patikėjusi verslininkė neteko banko sąskaitose laikytų pinigų.<br> M.Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 31, 2019, 11:10 AM

Šiauliuose ant telefoninių sukčių jauko užkibusi 58 metų verslininkė neteko 635 eurų.

Pareiškimą policijai dėl sukčiavimo parašiusi šiaulietė, paaiškino, kad netikėto telefoninio skambučio ji būdama savo kontoroje sulaukė praėjusio penktadienio popietę.

Į mobilųjį telefoną verslininkei paskambinęs vyriškis prisistatė policijos tyrėju ir pranešė, kad pas sulaikytą asmenį buvo rasti jos asmens dokumentai ir banko mokėjimo kortelės.

Tokios žinios sutrikdytą šiaulietę „tyrėjas“ dar perspėjo, kad sulaikytas nusikaltėlis galėjo spėti įsibrauti į jos banko sąskaitą, todėl reikėtų imtis apsaugos priemonių.

Kokių priemonių reikia imtis, pasak „tyrėjo“, turėtų paaiškinti banko apsaugos tarnybos vadovas, kuris netrukus moteriai paskambins.

Ir išties netrukus verslininkė sulaukė kito skambučio. Banko apsaugos tarnybos vadovu prisistatęs sukčius iš verslininkės išviliojo jos elektroninės bankininkystės duomenis, kurių, pasak jo, reikia norint apsaugoti indėlį.

Kai kurias sąskaitoje atliktas operacijas „banko apsaugos tarnybos vadovas“ paprašė patvirtinti pačios pašnekovės. Tai ji padarė telefonu padiktuodama turimo generatoriaus duomenis.

Kad tapo telefoninių sukčių auka, verslininkė suprato tik po kelių dienų. Patikrinusi savo sąskaitas ji asmeninėje sąskaitoje pasigedo 434 eurų, o įmonės sąskaitoje – 201 euro.

Tai sužinojusi moteris kreipėsi į policiją.

Ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto prisijungimo prie informacinės sistemos pradėję pareigūnai išsiaiškino, kad verslininkės duomenis gavę aferistai bandė jos vardu paimti ir greitųjų kreditų, tačiau to padaryti jiems nepavyko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.