Atskleidusi, kas ir kaip nuslėpė 54 tūkst. eurų, kaunietė iš FNTT gavo 1,5 tūkst. eurų

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba priėmė sprendimą paskatinti pinigine išmoka moterį už pagalbą išaiškinant ne vieną finansinį nusikaltimą baudžiamojoje byloje. Tokią galimybę numato vidaus reikalų ministro įsakymas dėl atlyginimo už vertingą informaciją apie nusikalstamas veikas, kuriomis daroma žala valstybei.

FNTT vadovas Antoni Mikulskis priėmė sprendimą paskatinti pranešėją 1 500 eurų vienkartine pinigine išmoka.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
FNTT vadovas Antoni Mikulskis priėmė sprendimą paskatinti pranešėją 1 500 eurų vienkartine pinigine išmoka.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 31, 2019, 1:57 PM, atnaujinta Oct 31, 2019, 2:02 PM

Įtardama mokesčių slėpimą, pilietė kreipėsi į FNTT Kauno apygardos valdybą, kuriai pateikė informaciją kartu su vertingais dokumentais ir filmuota medžiaga. Moteris ilgą laiką dalyvavo tyrime, teikė įrodymus, visapusiškai bendradarbiavo su tyrėjais.

Kaip rašoma Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos pranešime, remiantis gauta informacija, pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriame patalpas darbinei veiklai nuomojęs Kauno rajono verslininkas įtariamas slėpęs dalį mokesčių valstybei už patalpų nuomą. Tyrimo metu nustatyta, kad per dvejus metus iš 12 subnuomotojų buvo gauta daugiau nei 54 tūkst. eurų pajamų, kurios nebuvo apskaitytos bendrovės buhalterinėje apskaitoje.

Tyrimo metu apklausta apie 50 liudytojų, nustatyti 5 įtariamieji, tarp jų – ir patalpų nuoma besiverčiančios bendrovės direktorius, kuris kaltę pripažino ir sutiko atlyginti biudžetui padarytą žalą – sumokėti 16,6 tūkst. eurų mokesčių ir įmokų į valstybės biudžetą. 

Kadangi pranešėjos pateikta informacija buvo naudinga tyrimui, nustatyti asmenys, padarę nusikalstamas veikas, nustatyta turtinė žala valstybei, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos vadovas Antoni Mikulskis priėmė sprendimą paskatinti pranešėją 1 500 eurų vienkartine pinigine išmoka, pranešė FNTT.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.