Klaipėdoje sučiupo gatvės plėšikus

Klaipėdos gyventojai galės lengviau atsikvėpti ir ramiau vaikštinėti gatvėmis – policijos pareigūnai sulaikė du žmones užpuldinėjusius ir apiplėšinėjusius asmenis.

Sulaikyti plėšimais įtariamą vyrą pareigūnams padėjo policijos rėmėjas.
Sulaikyti plėšimais įtariamą vyrą pareigūnams padėjo policijos rėmėjas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-11-20 15:00

26 metų jaunuolis sulaikytas antradienį. Visos pastaruoju metu uostamiesčio gatvėse apiplėštos moterys įtariamąjį apibūdindavo panašiai – 175–180 centimetrų ūgio jaunas lieknas vyras.

Įtariama, kad jis per praėjusį savaitgalį apiplėšė šešias moteris, nemažai panašių nusikaltimų policijoje buvo užregistruota ir anksčiau.

Išpuoliai prasidėjo penktadienį, kai Debreceno parke prie 75 metų moters staiga pribėgęs nepažįstamas vyras čiupo rankinę ir nurūko. Patirtas nuostolis – 54 eurai.

Šeštadienį dvi moterys nukentėjo Baltijos prospekte. 9 val. 35 min. užpuolikas pagrobė rankinę iš 73 metų moters, o po dešimties minučių toje pačioje gatvėje rankinės neteko 66 metų klaipėdietė.

Pirmoji nuostolius įvertino 60, o antroji – 200 eurų.

55 metų moteris buvo užpulta, kai vaikštinėjo pajūryje – tarp Pirmosios ir Antrosios Melnragės. Popiet prie jos pribėgęs vyras nuplėšė nuo peties rankinę ir paspruko. Žala – 580 eurų.

Sekmadienį įžūlūs nusikaltimai tęsėsi toliau. 69 metų moteris buvo užpulta rytą Žardininkų gatvėje. Ji neteko odinės rankinės, kurioje buvo piniginė su 72 eurais ir telefonas.

Vakare 75 metų klaipėdietė nukentėjo Debreceno gatvėje – ji liko be rankinės, kurioje laikė 128 eurus.

Antradienį ir vėl gauta pranešimų apie panašias žaibiškas vagystes Rumpiškės ir Mokyklos gatvės kiemuose.

Čia buvo mestos sustiprintos pareigūnų pajėgos.

Nuolat keisdamiesi informacija ir sekdami karštais pėdsakais policininkai sulaikė įtariamąjį. Jis jau aštuonis kartus teistas už vagystes ir plėšimus.

Prie sulaikymo prisidėjo ir vienas uostamiesčio policijos rėmėjų – vaikinas pastebėjo įtariamąjį ir nurodė pareigūnams, kur jis nubėgo.

Iš užpultų moterų buvo atiminėjamos rankinės. Dažniausiai plėšiką domindavo tiktai pinigai, o rankines su daiktais jis numesdavo nuošaliau ir pasprukdavo.

Prieš keletą dienų buvo sulaikytas dar vienas vagystėmis ir plėšimais įtariamas vyras. 41 metų niekur nedirbantis klaipėdietis jau 16 kartų teistas už vagystes ir plėšimus, pas jį rasta ir narkotinių medžiagų.

Įtariama, kad jis rugsėjo 15 dieną Alksnynės gatvėje priėjo prie vieno aštuoniolikmečio ir paprašė parūkyti, o tuomet iš rankų išplėšė piniginę su 200 eurų ir paspruko.

Po kelių dienų pareiškimą parašė devyniolikmetis. Jis papasakojo, kad Taikos prospekte, prekybos centro automobilių aikštelėje, prie jo priėjo nepažįstamas vyras ir pakvietė į prekybinių vežimėlių pastogę. Čia staiga jam užlaužė ranką ir iš vyriškos rankinės ištraukė piniginę, o joje radęs 80 eurų dingo.

Jam skirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas trims mėnesiams.

Prašyti teismo suimti ketinama ir vakar sulaikytą įtariamąjį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.