Pasieniečiai Medininkuose sulaikė įtartiną mikroautobusą „Mercedes Benz Sprinter“

Medininkų punkte pasieniečiai sulaikė baltarusio vairuotą mikroautobusą „Mercedes Benz Sprinter“, kurio kėbulo numeris, įtariama, yra suklastotas. Iš viso šiemet VSAT pareigūnai jau sulaikė penkiolika šios markės mikroautobusų, kurie, įtariama, buvo vogti ar kurių dokumentai buvo suklastoti.

 Pasieniečiai Medininkuose sulaikė įtartiną mikroautobusą „Mercedes Benz Sprinter“.<br>VSAT nuotr.
 Pasieniečiai Medininkuose sulaikė įtartiną mikroautobusą „Mercedes Benz Sprinter“.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 27, 2019, 12:27 PM, atnaujinta Nov 27, 2019, 12:28 PM

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, apie vidurnaktį iš antradienio į trečiadienį VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Padvarionių pasienio užkardos pareigūnai Medininkų kontrolės punkte tikrino iš Lietuvos į Baltarusiją vykusio 43-ejų Baltarusijos piliečio ir jo vairuoto mikroautobuso „Mercedes Benz Sprinter“ dokumentus. Ant transporto priemonės buvo Jungtinės Karalystės registracijos numeriai.

VSAT pareigūnai išsiaiškino, kad šio esą 2014 m. laidos mikroautobuso kėbulo numeris yra, įtariama, suklastotas – ant jo rasta mechaninio keitimo požymių.

Dėl transporto priemonės identifikavimo numerių suklastojimo, neteisėto sunaikinimo ar pakeitimo pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už tokį nusikaltimą gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki 2 metų.

Baltarusijos pilietis buvo apklaustas kaip liudytojas ir po apklausos paleistas. „Mercedes Benz Sprinter“ saugomas Vilniaus pasienio rinktinėje.

Iš viso šiemet „Mercedes Benz Sprinter“ markės mikroautobusų, kurie, įtariama, buvo vogti ar kurių dokumentai buvo suklastoti, pasieniečiai jau sulaikė penkiolika (dvylika – pasienyje su Lenkija, tris – pasienyje su Baltarusija).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.