Lavoriškių punkte įkliuvo klastočių turėjęs kirgizas

Lavoriškių punkte pareigūnai sulaikė iš Lietuvos autobusu vykusį kirgizą, pateikusį, įtariama, suklastotą dokumentą. Užsienietis uždarytas į areštinę.

 Lavoriškių punkte įkliuvo klastočių turėjęs kirgizas.<br> VSAT nuotr.
 Lavoriškių punkte įkliuvo klastočių turėjęs kirgizas.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 28, 2019, 11:41 AM, atnaujinta Nov 28, 2019, 11:43 AM

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, trečiadienį Lavoriškių kontrolės punkte muitininkai ir pasieniečiai tikrino į Baltarusiją autobusu vykusį Kirgizijos pilietį. Kontrolės metu įtarimų sukėlė 40-ies metų užsieniečio pase buvusi portugališka viza. Ją specialia įranga tyrę pasieniečiai nustatė, kad tai – klastotė. Kirgizui neleista tęsti kelionės.

Patikros metu dar paaiškėjo, kad užsienietis Šengeno erdvėje yra nelegaliai. Jo turėtos vizos galiojimas baigėsi prieš daugiau nei penkerius metus. Taip pat nustatyta, kad vyras naudojosi ir, įtariama, suklastotu leidimu laikinai gyventi Italijoje.

Dėl suklastotų dokumentų pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Kirgizui gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki trejų metų. Jis uždarytas į areštinę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.