Per šventes policija vos spėjo suktis – žmonės mušėsi ir namuose, ir gatvėse

Per Kalėdas Šiaulių apskrityje budėjusiems policijos pareigūnams teko suktis pasiraitojus rankoves – į policijos komisariatą plaukė pranešimai apie namuose ir gatvėse kilusias muštynes.

Vien per pirmąją švenčių dieną Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato budėtojai užregistravo penkiolika smurtinių nusikaltimų.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Vien per pirmąją švenčių dieną Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato budėtojai užregistravo penkiolika smurtinių nusikaltimų.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 26, 2019, 1:06 PM

Vien per pirmąją švenčių dieną Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato budėtojai užregistravo penkiolika smurtinių nusikaltimų.

Jau pirmąją Kalėdų naktį, gruodžio 25-ąją 02 val. 59 min. policijos pareigūnai gavo pranešimą apie Šiaulių rajone, Lieporių kaime esančioje kavinėje kilusias muštynes. Čia neblaivus (1,2 prom.) dvidešimtmetis jaunuolis, kartu su neblaiviu (0,86 prom.) bendraamžiu jaunuoliu, taip pat neblaiviu (0,8 prom.) devyniolikmečiu bei dviem blaiviais dvidešimtmečiais draugais sumušė neblaivų (1,34 prom.) 27 metų vyrą. Į ligoninę nuvežtas nukentėjusysis suteikus pagalbą buvo išleistas gydytis ambulatoriškai, o jo skriaudikai – uždaryti į areštinę, kur ir praleido šventes.

Pirmąją Kalėdų dieną 18 val. 32 min. policijai buvo pranešta apie Raseinių rajone Alaviniškių kaime namuose kilusį šeimyninį konfliktą. Paaiškėjo, kad girtas (2,33 prom.) 35 metų vyras, sumušė dvejais metais už save vyresnę sugyventinę, kuriai taip pat buvo nustatytas vidutinis (2,07 prom.) girtumo laipsnis. Nukentėjusiajai prireikė medikų pagalbos. Ji moteriai buvo suteikta namuose. Smurtautoją policininkai uždarė į areštinę.

21 val. 30 min. policijos ekipažui jau teko skubėti į Joniškio rajone esantį Kriukų miestelį, kur neblaivus (1,55 prom.) 64 metų vyras, apkūlė taip pat neblaivią (2,31 prom.) 47 metų sugyventinę. Dėl sumušimo moteris į medikus nesikreipė, o ją sumušęs sugyventinis atsidūrė areštinėje.

Smurto protrūkiu pasibaigė ir Radviliškyje J.Jaramino gatvėje esančiame name vykusios išgertuvės.

17 val. 45 min. į policiją kreipėsi girta (2,04 prom.) 48 metų moteris, kuri pasiskundė, kad ją sumušė dvidešimtmetis sūnus. Sulaikytam smurtautojui pareigūnai nustatė 2,06 promilių girtumą.

Nuo sūnaus nukentėjusi moteris į medikus nesikreipė, o ją sumušęs sūnus buvo uždarytas į areštinę.

22 val. 50 min. patruliams vėl teko vykti į Radviliškį, kur S.Daukanto gatvėje esančiuose namuose neblaivus (2,22 prom.) 44 metų vyras sumušė neblaivią (2,25 prom.) 54 metų sugyventinę. Sumušta moteris medikų pagalbos atsisakė, o ją sumušęs sugyventinis buvo uždarytas į areštinę.

Kalėdų šventė liūdnai prasidėjo ir 25 metų vaikinui, kurį 9 valandą ryto, Šiaulių rajone, Kuršėnuose, Ventos gatvės daugiabučio gyvenamojo namo kieme sumušė keli nepažįstami asmenys. Neblaivų (1,91 prom.) nukentėjusįjį greitosios pagalbos medikai nuvežė į ligoninę. Čia vaikinui buvo nustatyti daugybiniai galvos sumušimai. Suteikus pagalbą jaunuolis buvo išleistas gydytis ambulatoriškai, o jo užpuolikai ieškomi.

Dar vienas Šiaulių rajono gyventojas į ligoninę pateko vakare. Neblaivus (0,68 prom.) 33 metų vyras nukentėjo Šiaulių rajone, Kairiuose. Jį apie 20 valandą Ežero gatvės gyvenamojo namo kieme sumušė neblaivus (0,97 prom.) 25 metų vyras. Jis už save vyresniam vyriškiui spyrė į ranką ir sulaužė stipinkaulį. Nukentėjusysis buvo nuvežtas į ligoninę, o suteikus pagalbą – išleistas gydytis ambulatoriškai. Sulaikytą mušeiką pareigūnai uždarė į areštinę.

20 val. 50 min. šeimyninis konfliktas kilo Šiauliuose, Ežero gatvėje esančiuose namuose. Čia blaivus trisdešimtmetis vyras sumušė taip pat blaivią 25 metų sugyventinę. Suteikus pagalbą ligoninėje moteris buvo išleista gydytis ambulatoriškai, o smurtautojas atsidūrė areštinėje.

20 val. 30 min. policijos pareigūnams teko skubėti į Šiauliuose S.Dariaus ir S.Girėno gatvėje esantį daugiabutį, kur girtas (2,19 prom.) 49 metų vyras puolė smaugti blaivią 22 metų dukrą. Dėl patirto skausmo į medikus mergina nesikreipė, o prieš ją smurtavęs tėvas buvo uždarytas į areštinę.

Į Šiaulių apskrities areštinę pirmąją Kalėdų dieną buvo vežami ne tik vyrai. 23 valandą čia pateko girta (2,11 prom.) 43 metų moteris, kuri Lyros gatvėje esančiuose namuose sumušė vieneriais metais jaunesnį taip pat neblaivų (1,63 prom.) sutuoktinį. Nuo žmonos nukentėjęs vyras į medikus nesikreipė.

Dar viena moteris į areštinę Šiauliuose buvo uždaryta naktį į ketvirtadienį. Jau po vidurnakčio neblaivi (1,26 prom.) 31 metų moteris Šiauliuose, Tilžės gatvėje esančiuose namuose įkando į ranką ir krūtinę neblaiviam (1,43 prom.) 32 metų sugyventiniui. Įniršusi moteris ne tik apkandžiojo savo gyvenimo draugą, bet ir nagais apdraskė jam veidą. Dėl patirtų sužalojimų šis šiaulietis į medikus nesikreipė.

23 val. Šiauliuose, Lyros gatvėje esančiuose namuose neblaivus (1,63 prom.) 42 metų vyras sumušė neblaivią (2,11 prom.) 43 metų sutuoktinę. Nukentėjusioji dėl sukelto fizinio skausmo į gydymo įstaigas nesikreipė. Smurtautojas buvo uždarytas į areštinę.

Naktį į ketvirtadienį, apie 2 valandą, šeimyninis barnis kilo Šiauliuose, Vilniaus gatvėje. Čia viešoje vietoje 36 metų vyras sumušė blaivią 29 metų žmoną. Nukentėjusioji dėl sukelto fizinio skausmo į gydymo įstaigas nesikreipė, o ją apkūlęs sutuoktinis nelaukė, kol atvyks pareigūnai, ir paspruko.

Jau po vidurnakčio, apie 1 valandą Šiaulių policijos pareigūnai skubėjo į Tilžės gatvėje esantį namą, kur neblaivus (1,43 prom.) 32 metų vyras puolė smaugti taip pat neblaivią (1,26 prom.) 31 metų sugyventinę. Nukentėjusioji dėl sukelto fizinio skausmo į gydymo įstaigas nesikreipė, o moterį smaugęs sugyventinis buvo uždarytas į areštinę.

Taip pat naktį į ketvirtadienį, apie antrą valandą, Vilniaus gatvėje du jaunuoliai užpuolė ir sumušė neblaivų (0,50 prom.) 39 metų vyrą ir blaivų 37 metų šiaulietį. Vienas sumuštasis į medikus nesikreipė, o kitam ligoninėje teko susiūti prakirstą antakį. Iškviesti pareigūnai greitai nustatė ir sulaikė šių vyrų užpuolikus. Į areštinę buvo uždaryti neblaivus (1,29 prom.) 23 metų vaikinas ir 24 metų šiaulietis, kuriam alkoholio matuokliu nustatytas 1,74 promilių girtumas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.