Kyšį ministro patarėjai brukęs Zoologijos sodo atstovas: „Jei moteris sako „ne“, ji turi omeny „taip“

Aplinkos ministro patarėją Aleksandrą Minajevą papirkti bandęs Kauno zoologijos sodo Bendrųjų reikalų skyriaus vedėjas Paulius Beinaris privalės atverti piniginę – teismas jam skyrė baudą, didesnę už patį kyšį.

 Kyšis atsirūgo Zoologijos sodo atstovui.<br> V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
 Kyšis atsirūgo Zoologijos sodo atstovui.<br> V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 17, 2020, 10:23 AM, atnaujinta Feb 17, 2020, 5:41 PM

Vilniaus apylinkės teismas pirmadienį pripažino P.Beinario kaltę ir skyrė jam 9 tūkst. eurų baudą.

Zoologijos sodo atstovas prisipažino siūlęs ministro Kęstučio Mažeikos patarėjai A,Minajevai 8 tūkst. eurų kyšį už palankią pašarų pirkimo, nurašymo ir inventorizacijos dokumentų patikrinimo išvadą.

Taip pat buvo siekiama, kad patarėja sudarytų sąlygas vienai statybos bendrovei tęsti darbus Zoologijos sode ir užsimerktų prieš galimus statybos darbų pažeidimus, nepraneštų apie tai Aplinkos projektų valdymo agentūrai.

P.Beinaris su A.Minajeva susitiko praėjusių metų gruodžio 18 dieną vienoje sostinės kavinių, kur jai buvo duota dalis kyšio.

Tiesa, pinigus įbrukęs kaunietis nežinojo, kad juos slapta stebi ir įrašais susitikimą fiksuoja Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai, o kupiūros yra žymėtos.

Iš sostinės išvažiavusį P.Beinarį pasivijo teisėsaugos pareigūnai.

Pirmą kartą užuominas apie „patepimą“ A.Minajeva teigė išgirdusi gruodžio pradžioje, jam apsilankius Vilniuje.

Patarėja perspėjo, kad tokiais dalykais neužsiima, tačiau P.Beinariui neatlyžtant, apie mėginimus papirkti informavo teisėsaugą.

„Dukart jam pasakiau, kad atsisakytų minties duoti kyšį, bet jis nesiliovė siūlęs“, – naujienų portalui lrytas.lt pasakojo A.Minajeva.

„Jei moteris sako „ne“, ji turi omeny „taip“, – esą tokius žodžius iš P.Beinario, su kuriuo bendravo ir anksčiau, kavinėje išgirdusi patarėja.

Zoologijos sodo Bendrųjų reikalų skyriaus vedėjas pernai lapkritį pasitraukė iš šios įstaigos projektų vadovo pareigų, kilus rūpesčių dėl kitų su darbu susijusių atvejų.

Gruodį iškėlus baudžiamąją bylą, P.Beinaris pasiprašė atleidžiamas ir iš vedėjo pareigų.

Neseniai buvo atleistas Zoologijos sodo direktorius Aurimas Didžiokas, netekęs Aplinkos ministerijos vadovybės pasitikėjimo dėl vėluojančios rekonstrukcijos.

Darbai turi būti baigti iki 2023 metų, priešingu atveju Zoologijos sodas negaus iš Europos Sąjungos statybai skirtų 12 mln. eurų.

Pasak Zoologijos sodo laikinojo direktoriaus Beno Noreikio, kyšio istorijoje P.Beinaris veikė be administracijos, jo veiksmai sukėlė didelę nuostabą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką rodo Lietuvoje vykstančios karinės pratybos?