Šiaulietę apmulkinęs telefoninis sukčius apsimetė butų ūkio darbuotoju

Pagal tą patį scenarijų garbaus amžiaus žmones mulkinantys telefoniniai sukčiai vis dar suranda jais patikėti linkusių žmonių.

 Iš Šiauliuose gyvenančios pensininkės telefoniniai sukčiai išviliojo 2 tūkstančius eurų.  <br> M.Patašiaus asociatyvi nuotrauka
 Iš Šiauliuose gyvenančios pensininkės telefoniniai sukčiai išviliojo 2 tūkstančius eurų.  <br> M.Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 19, 2020, 11:58 AM

Antradienį telefoninių sukčių auka tapo 77 metų šiaulietė. Patikėjusi butus prižiūrinčios įmonės darbuotoju prisistačiusio sukčiau paistalais moteris neteko namuose laikytų 2 tūkstančių eurų.

Pareiškimą dėl apgavystės policijai parašiusi šiaulietė paaiškino, kad antradienį, apie 11 valandą, jai į laidinį telefoną paskambino butų priežiūros įmonės „Mūsų būstas“ darbuotoju prisistatęs vyras.

Nepažįstamasis moteriai pareiškė, kad ji yra įsiskolinusi už suteiktas paslaugas, ir pareikalavo kuo greičiau šią skolą sumokėti, nes ruošiamasi kelti baudžiamąją bylą.

Tokia žinia moterį pribloškė. Kad būtų įtaigiau, butų priežiūros specialistu apsimetęs sukčius perdavė telefoną savo bendrininkui, kuris pensininkei prisistatė policijos tyrėju.

Išgąsdinta moteris sutiko kuo greičiau sumokėti menamą skolą ir netrukus į namus užėjusiam nepažįstamam vyrui padavė 2 tūkstančius eurų.

Kad yra apgauta, ši šiaulietė suprato tik nepažįstamajam išėjus.

Nukentėjusiosios pareiškimą gavę policijos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.