Skundai dėl nesilaikančių saviizoliacijos yra įprasti, bet skundžiasi ir dėl to šmeižiami žmonės

Skundai policijai dėl saviizoliacijos nesilaikančių žmonių šių dienų Lietuvoje nieko nestebina. Tokių skundų - šimtai. Tačiau policijai skundus rašyti pradėjo ir žmonės, kurie jaučiasi šmeižiami.

Skundai dėl nesilaikančių saviizoliacijos yra įprasti, bet skundžiasi ir dėl to šmeižiami žmonės.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Skundai dėl nesilaikančių saviizoliacijos yra įprasti, bet skundžiasi ir dėl to šmeižiami žmonės.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 28, 2020, 9:02 AM, atnaujinta Mar 28, 2020, 10:46 AM

Kaip pranešė Šiaulių apskrities VPK, vienas toks skundas užregistruotas Joniškyje. Kaip rašoma policijos pranešime, kovo 24 d. apie 18 Joniškis, Baseino g., internetinėje svetainėje „Facebook“, tiesioginės transliacijos metu buvo paskleista tikrovės neatitinkanti informacija apie moters (gim. 1962 m.) šeimą.

Savo skunde moteris nurodo, kad tiesioginės transliacijos metu buvo teigiama, jog grįžusi iš užsienio, jos šeima nesilaikė karantino.

Moteris tvirtina, kad tai netiesa. O Joniškio policija gavusi moters skundą jau pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl šmeižimo.

Kaip jau skelbė lrytas.lt, aistros dėl koronoviruso Joniškyje verda jau kurį laiką. Mieste yra nustatyta keletas užsikrėtimo atvejų, policija pradėjusi tyrimą dėl užkrato platinimo, o Joniškio meras Vitalijus Gailius ragina žmones, kurie jaučiasi šmeižiami, kreiptis į policiją.

Kaip matyti iš Nacionalinio visuomenės sveikatos centro skelbiamų duomenų, koronavirusas Joniškio r. galėjo pasklisti dviem keliais. Visų pirma, bent keturiais patvirtintų užsikrėtimų atvejais sutampa tai, kad žmonės kovo 14 d. dalyvavo šv. mišiose Palangos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje. Po mišių dalyvavo pobūvyje Kretingos r. esančiame „Atostogų parke“.

Vėliau žmonės grįžo namo į Joniškio r. ir iki jiems buvo patvirtinta infekcija, gyveno įprastus gyvenimus - ėjo į darbus, lankėsi parduotuvėse ir pan.

Beje, tuo pat metu Palangos bažnyčioje ar pobūvyje lankėsi, o vėliau teigiamą tyrimų rezultatą išgirdo ne tik Jonišklio r. gyventojai, bet ir keli žmonės iš Plungės r., Telšių r., Šiaulių.

Antras kelias, kuriuo koronaviruso užkratas atkeliavo į Joniškio r., gali būti bendra kelių žmonių kelionė iš Meksikos. Pagal viešai skelbiamus duomenimis matyti, kad bent du Joniškio r. gyventojai, kuriems vėliau buvo patvirtintas užsikrėtimas, tuo pačiu reisu keliavo iš Meksikos per Stambulą ir Vilniuje nusileido kovo 13 d. Grįžę namo iki ligos patvirtinimo jie irgi lankėsi viešose vietose, parduotuvėse, darbuose.

Tuo pačiu maršrutu ir tais pačiais lėktuvais iš Meksikos į Vilnių kovo 13 d. parskrido, o vėliau išgirdo, jog yra užsikrėtęs ir dar bent vienas žmogus iš Radviliškio r.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.