Tauragės rajono kaimai įsibaiminę: po padegimų serijos jau sulaikyti trys vyrai

Tauragės rajone tai vienoje, tai kitoje vietoje vis kyla mįslingi gaisrai, pareigūnus verčiantys pripažinti, kad tai gali būti padegėjų darbas. Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį Sartininkų kaime vėl pleškėjo du ūkiniai pastatai. Policija informuoja, kad po padegimų serijos sulaikyti trys įtariamieji.

Tauragės rajono kaimai įsibaiminę: po padegimų serijos jau sulaikyti trys vyrai.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Tauragės rajono kaimai įsibaiminę: po padegimų serijos jau sulaikyti trys vyrai.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-04-10 13:20

Kaip pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, balandžio 9 d. gautas pranešimas, kad Sartininkų kaime, Pieninės g., dega ūkinis pastatas.

Gelbėtojams atvykus, pastatas degė atvira liepsna. Ugniagesiai praneša, kad vanduo į gaisravietę buvo vežiojamas iš už 1 km esančio vandens šaltinio.

Kilus gaisrui, pastate buvo apie 1 t šieno, šiaudų, namų apyvokos daiktų. Gaisro metu pastatas sudegė, liko tik mūrinės sienos. Tačiau ugniagesiams pavyko išsaugoti už 3 metrų nuo gaisravietės stovintį dar vieną pastatą.

Įtariama, kad ūkinis pastatas buvo padegtas. 

Ugniagesiai pastatą baigė gesinti ir į dislokacijos vietą grįžo jau po vidurnakčio - apie 1 val. 48 min. Tačiau pailsėti jiems nepavyko. Jau po 23 minučių, apie 2 val. 11 min. jie vėl skubėjo į Sartininkų kaimą. Čia ir vėl degė ūkinis pastatas.

Atvykus gelbėtojams, ir šis pastatas degė atvira liepsna. Kaip ir pirmo gaisro atveju, vanduo į gaisravietę buvo vežamas iš už 2 km esančio gamtinio vandens telkinio.

Į gaisro vietą atvykę ugniagesiai nupjovė garažo spyną ir iš jo išvarė automobilį „Lada“, išnešė du dujų balionus ir dvi degalų statines (po 200 l).

Gaisro metu nudegė ūkinio pastato stogas, sudegė daržinė, sulieta 5 kubiniai metrai malkų, apdegė degalų statinės. 

Gaisrą gesinti ugniagesiai baigė tik paryčiais.

Panašių gaisrų Tauragės r. yra pasitaikę ir anksčiau, buvo ir sulaikytų. Policija informuoja, kad ir šiuo atveju jau yra sulaikytų asmenų. Pirminiais duomenimis, po gaisro areštinėje atsidūrė trys vyrai (gimę 1984 m., 1990 m., 1982 m.).

„Balandžio 9 d. apie 22 val. 30 min. Tauragės r., Sartininkų kaime, trys vyra padegė vyrui (gim. 1932 m.) ir kitam vyrui (gim. 1936 m.) priklausančius ūkinės paskirties pastatus“, - pranešė Tauragės apskrities VPK.

Po šių naktinių gaisrų pradėtas ikiteisminis tyrimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.