Kelmės r. pareigūnai sulaikė keliu ėjusią moterį, kuri rankose gabeno maišą kontrabandos

Telšių apskrities VPK skelbia apie aptiktą kontrabandą, kurią rankose gabeno keliu ėjusi moteriškė.

Pareigūnai padarė kratą ir moters namuose.<br>Telšių apskr. VPK nuotr.
Pareigūnai padarė kratą ir moters namuose.<br>Telšių apskr. VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 16, 2020, 3:39 PM, atnaujinta Apr 16, 2020, 3:40 PM

Siekdami užkardyti akcizais apmokestinamų prekių nelegalią apyvartą, balandžio 9 d. apie 10 val, Telšių apskrities VPK Veiklos skyriaus pareigūnai važiuodami Kelmės miesto, Atgimimo gatve, pastebėjo gatve einančią moterį, kuri rankose nešėsi juodos spalvos maišą.

Pareigūnai atkreipė dėmesį, jog jame yra stačiakampio formos dėžė. Kilus įtarimui, kad tai galimai kontrabandinės cigaretės, pareigūnai apsisuko ir važiavo link einančios moters (gimusi 1955 m.). Įtariamoji staiga įbėgo į gyvenamo namo kiemą, kuriame ant laiptų, vedančių į rūsį, numetė maišą su dėže. Kaip vėliau paaiškėjo, tai moters gyvenamasis namas.

Pareigūnai pamesto maišo viduje rado popierinę dėžę pilną kontrabandinių rūkalų. Iš viso buvo rasta 500 pakelių akcizais apmokestinamų prekių – cigarečių „FEST“, „NZ“, „MINSK“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Neapsiriboję šiuo radiniu, pareigūnai paiešką tęsė moters namuose, kuriuose buvo surasti ir paimti dar 4 pakeliai kontrabandinių cigarečių. Visų 504 cigarečių pakelių, nepaženklintų Lietuvos Respublikos nustatyto pavyzdžio banderolėmis, vertė 1753,92 eurai.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis, moters, turėjusios kontrabandinių cigarečių atveju, pradėta administracinio nusižengimo teisena pagal LR ANK 209 str. 5 d. Moteriai gresia bauda nuo 2 tūkst. iki 5 tūkst. 590 eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.