Kontrabandininkas iš Šalčininkų r. per mėnesį užsidirbo du ikiteisminius tyrimus

Prie sienos su Baltarusija VSAT pareigūnai sulaikė du Šalčininkų rajono gyventojus, kurie į Lietuvos gilumą gabeno 3 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių. Prieš mėnesį vienas sulaikytųjų su kontrabanda jau buvo įkliuvęs pasieniečiams. Abiem atvejais Varėnos pasieniečiai pradėjo ikiteisminius tyrimus.

Vienas sulaikytųjų pasieniečiams šį mėnesį jau buvo įkliuvęs.<br>VSAT nuotr.
Vienas sulaikytųjų pasieniečiams šį mėnesį jau buvo įkliuvęs.<br>VSAT nuotr.
Vienas sulaikytųjų pasieniečiams šį mėnesį jau buvo įkliuvęs.<br>VSAT nuotr.
Vienas sulaikytųjų pasieniečiams šį mėnesį jau buvo įkliuvęs.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 5, 2020, 11:30 AM

Sekmadienio vakarą VSAT Varėnos rinktinės Aleksandro Barausko užkardos pareigūnai tikrino vietovę ties Varėnos rajono Kalvių kaimu. Turėta žinių, kad šioje vietoje gali būti bandoma gabenti kontrabandą. Pasieniečiai miško masyve pastebėjo įtartinus pėdsakus, vedusius link Baltarusijos sienos. Nuspręsta čia surengti pasalą. Ši vieta yra už kiek daugiau nei kilometras nuo sienos su Baltarusija.

Po kelių valandų pasaloje buvę VSAT pareigūnai pastebėjo artėjančius du vyrus. Jie tamsoje nešė ryšulius ir traukė į šalies gilumą.

Pasieniečiai nešikus sučiupo su įkalčiais. Jie gabeno šešis surištus ir savadarbėmis petnešomis sukabintus ryšulius. Juose buvo 3000 pakelių cigarečių „Minsk 5 Superslim“, „Fest“ ir „NZ Gold“, paženklintų baltarusiškais akcizo mokesčio ženklais.

Paaiškėjo, kad sulaikytieji – Šalčininkų rajono gyventojai, abu 22-ejų.

Į įvykio vietą atvyko kinologas su tarnybiniu vokiečių aviganiu Variu. Keturkojis pėdsekys patikrino vietovę, tačiau nieko įtartino nebuvo aptikta. Sienos linija nebuvo pažeista.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis VSAT Varėnos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai kontrabandininkams gresia baudos arba laisvės atėmimas iki 8 metų. Jie po apklausų paleisti skyrus kardomąsias priemones rašytinius pasižadėjimus neišvykti.

Cigaretės saugomos A.Barausko užkardoje.

Vienas iš šių kontrabandininkų yra žinomas pasieniečiams. Balandžio pradžioje jis su bendrininku Varėnos rajone jau buvo patekęs į pasieniečių pasalą, kai gabeno 4500 pakelių rūkalų. Tuomet dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis VSAT Varėnos rinktinėje irgi buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?