Dėl įžeidžiančių komentarų Marijampolės policija pradėjo 11 tyrimų

Įvairiuose socialiniuose portaluose įrašus skelbiantys ar juos komentuojantys žmonės turi nepamiršti, kad policija vis dažniau stebi jų pasisakymus. Pastaruoju metu asmenys už įžeidžiančius komentarus susilaikia ir nuobaudų. Marijampolės pareigūnai praneša, kad per šiek tiek daugiau nei 2 savaites, pradėtos net 11 teisenų dėl komentarų internetinėje erdvėje.

Pradėta 11 administracinių teisenų.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Pradėta 11 administracinių teisenų.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 6, 2020, 11:40 AM

Marijampolės apskrities VPK Imuniteto ir vidaus tyrimų skyrius nuo balandžio 17 d. iki balandžio 29 d. inicijavo 11 administracinių teisenų dėl pažeidimų numatytų LR ANK 508 str. „Statutinio valstybės tarnautojo, karo policijos ar žvalgybos pareigūno garbės ir orumo pažeminimas“.

Policija praneša, kad šio pažeidimo padarymas užtraukia baudą nuo 90 iki 140 eurų.

„Primename, kad sąžiningai savo pareigas atliekančius pareigūnus ir kitus policijos sistemoje dirbančius darbuotojus saugo įstatymai. Jų apsaugą užtikrina minėtas Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto ir vidaus tyrimų skyrius, kuris principingai reaguoja į bet kokį bandymą paveikti policijos sistemos darbuotojus.

Abipusės pagarbos linkėdami, Marijampolės apskrities vyriausiasis policijos komisariatas“, – skelbiama policijos pranešime.

Komentarai dažniausiai aptinkami Facebook grupėse, kurios orientuotos į naujienas, skelbiančias apie policijos reidus, statomus trikojus ar spūsčių vietas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.