Už grotų laiką leidžiantis kalinys „nuomodavo“ ir „parduodavo“ svetimus butus

Kretingos rajono policijos pareigūnai baigė tirti ir Klaipėdos apylinkės prokuratūrai kaltinamajam aktui surašyti perdavė didelės apimties bylą, kurią sudaro dešimt dėl sukčiavimo pradėtų ikiteisminių tyrimų.

Nuobodžiaujantis kalinys mulkino būstą nuomotis ar pirkti norinčius žmones.<br>V.Balkūno nuotr.
Nuobodžiaujantis kalinys mulkino būstą nuomotis ar pirkti norinčius žmones.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 21, 2020, 1:41 PM, atnaujinta May 21, 2020, 1:46 PM

Kaip rašoma Klaipėdos apskrities VPK pranešime, nustatyta, kad Marijampolės pataisos namuose bausmę jau atliekantis vyras (gim. 1989 m.) nukopijuodavo nekilnojamojo turto nuomos ir pardavimo portaluose esančius skelbimus bei nuotraukas, po to – sukurdavo naują, apgaulingą skelbimą apie tariamai Klaipėdoje ir Vilniuje nuomojamus butus.

Tos pačios nuotraukos kartodavosi keliuose fiktyviuose skelbimuose. Jais susidomėję būsto ieškantys asmenys, sukčiui pervesdavo sutartas rezervacijos sumas, kartais – ir dviejų mėnesių nuomą.

Telefonu jiems būdavo aiškinama, kad pinigus esą reikia pervesti notarui, buto savininkui, dukrai, žmonai, draugui, agentui ar panašiai.

Apgaulė išaiškėdavo, kai, susitarus susitikti apžiūrėti buto, susisiekti su „nuomotoju“ nebepavykdavo. Vienąkart panašus apgaulės būdas panaudotas ir tariamai parduodant automobilį.

Išviliotos sumos svyruodavo nuo 200 iki 640 eurų, iš viso apgaulės būdu pasisavinta buvo 3 400 eurų.

Nusikalstamos veikos vykdytos nuo 2019 m. birželio mėn. iki šių metų balandžio mėn. Po keturis tokio pobūdžio ikiteisminius tyrimus pradėta Vilniuje ir Klaipėdoje, po vieną – Šiauliuose bei Kretingoje.

Įtariamasis pareigūnams gerai pažįstamas – ne kartą teistas už vagystes, plėšimą, nesunkų kūno sužalojimą ir kitus nusikaltimus. Tyrėjams jis prisipažino sukčiavęs, teigė, kad veikė vienas.

Už sukčiavimą asmuo gali būti baudžiamas viešaisiais darbais, bauda, laisvės apribojimu, areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.