Kaltu pripažintas neleistinomis dopingo medžiagomis disponavęs Šiaulių sproto klubų vadovas ir treneris

Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmai baudžiamuoju įsakymu kaltu dėl neteisėto didelio kiekio gabenimo ir laikymo Lietuvos Respublikos tam tikrų dopingo medžiagų kontrolės įstatyme nurodytų medžiagų pripažino vieną buvusį Šiaulių sporto klubų vadovą bei trenerį.

LR prokuratūros nuotr.
LR prokuratūros nuotr.
LR prokuratūros nuotr.
LR prokuratūros nuotr.
LR prokuratūros nuotr.
LR prokuratūros nuotr.
LR prokuratūros nuotr.
LR prokuratūros nuotr.
LR prokuratūros nuotr.
LR prokuratūros nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jul 2, 2020, 3:01 PM

Teismas skyrė Šiaulių apygardos prokuratūros prokurorės prašytą bausmę – 3013 eurų baudą ir patenkino prašymą – kratos metu paimtas medžiagas sunaikinti.

Kaip informuojama LR prokuratūros pranešime, Šiaulių apskrities VPK Kriminalinės policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnams atlikus ikiteisminį tyrimą, nustatyta, kad 41-erių metų kaltinamasis įsigijo didelį kiekį medžiagų, priskiriamų augimo hormonų grupei bei preparatų, prilygstančių testosteronui, ir jas neteisėtai laikė, turėdamas tikslą platinti.

Tyrimo duomenimis, dopingo medžiagas vyras galimai laikė ne savo, o pažįstamo sporto klubo kliento namuose. Nuteistasis sportininkui į namus Šiauliuose atvežė didelį kiekį dopingo preparatų ir juos paliko. Šios medžiagos buvo laikomos pažįstamo namuose, o jam persikėlus gyventi į kitą butą, kartu pervežtos į naują gyvenamąją vietą.

Nedidelį kiekį dopingo pažįstamas naudojo pats, tačiau pinigų už jas nemokėjo medžiagų savininkui. Treneris anksčiau buvo pasiskolinęs pinigų, tad tokiu būdu šiek tiek sumažino trenerio skolą.

2017 metų rugpjūtį pareigūnams atlikus kratą bute, kuriame laikytos medžiagos, rasta 147 dėžutės, 68 buteliukai, 616 lapelių ir 351 ampulė įvairių dopingo medžiagų.

Asmuo pripažino savo kaltę, todėl ikiteisminiam tyrimui vadovavusi prokurorė siūlė procesą baigti teismo baudžiamuoju įsakymu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.