Po 5 metų paieškos anglų policija surado gyvą ir sveiką lietuvį, kuris buvo laikomas nužudytu

Po penkerių metų paieškos Anglijos policija rado lietuvį vyrą, kuris buvo ieškomas kaip dingęs be žinios.

 Po 5 metų paieškos anglų policija surado gyvą ir sveiką lietuvį, kuris buvo laikomas nužudytu.<br> Facebook/Cambridgeshire Constabulary nuotr.
 Po 5 metų paieškos anglų policija surado gyvą ir sveiką lietuvį, kuris buvo laikomas nužudytu.<br> Facebook/Cambridgeshire Constabulary nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 3, 2020, 2:26 PM, atnaujinta Aug 3, 2020, 3:10 PM

Kaip pirmadienį pranešė Kembridžšyro grafystės policija, 2015 metų lapkričio mėnesį buvo pradėtas tyrimas dėl žmogžudystės, kuomet 35 metų lietuvis, Ričardas Puišys, buvo dingęs keletą savaičių.

Po ne vienerius metus trukusių paieškų, 2020 metų liepos 1-ąją R.Puišys buvo rastas Anglijoje, Visbičo mieste.

„Beveik penkerius metus Ričardo dingimas buvo visiška paslaptis. Taip buvo iki tol, kol birželio gale mes gavome informacijos, kuri mums ir leido jį rasti“, – sakė detektyvas inspektorius Robas Holas.

Pirmiausia Ričardo saugumu buvo susirūpinta 2015 metų spalio pabaigoje, kuomet policijai buvo pateikti jo galimos gyvenamosios vietos adresai Visbiče.

Tuo metu vyras dirbo „Nightlayer Leek“ įmonėje. Paskutinįkart darbe buvo matytas 2015 metų rugsėjo 26 dieną. Tos pačios dienos vakarą žmonės jį matė su grupele lietuvių vyrų, tačiau tai buvo paskutinis kartas – vėliau R.Puišys dingo be žinios.

„Buvo susirūpinta, kad tą naktį Ričardui buvo pakenkta. Pirmadienį, kaip tikėtasi, jis negrįžo į darbą, bet dabar mes manome, kad jis priėmė sprendimą pabėgti, nes tapo nusikaltimo auka“, – pridūrė R.Holas.

„Tyrėjų komanda nenuilstamai dirbo atlikinėdami daugybę tyrimų, tačiau nė vienas jų nevedė link dingusiojo R.Puišio. Taip buvo iki tol, kol gavome informacijos, jog Ričardas gali būti gyvas ir lankytis kažkur Vistbičo apylinkėse.

Atlikinėjant paiešką, Ričardas buvo rastas gyvenantis miške, puikiai pasislėpęs ir kurį laiką visiškai su niekuo nebendravęs“, – istoriją pasakojo detektyvas.

R.Holas teigė, kad žinios apie dingusiojo radimą viešojoje erdvėje buvo nuspręsta iškart neskleisti, kol jam nebus suteiktos visos saugumo priemonės, todėl informacija apie vyro radimą buvo paviešinta tik po mėnesio.

„Jis yra saugus ir mes dirbame taip, kad užtikrintumėme jo saugumą, o taip pat jam yra suteikiama ir psichologinė pagalba, mat per tuos penkerius metus jam teko gyventi itin sunkiomis sąlygomis“, – apie dabartinį procesą informavo detektyvas.

Pradėtas tyrimas dėl galimo vyro išnaudojimo. Pareigūnai tiria įvairias įvykio aplinkybes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.