Teisme verda ginčai dėl Kauno policijos šefo atleidimo: liudijo du pareigūnai

Uždaras teismo posėdis Vilniuje dėl Kauno apskrities policijos viršininko Dariaus Žukausko atleidimo ketvirtadienį truko pusketvirtos valandos ir baigėsi tik prieš pat 17 valandą.

 Teismo posėdžio dėl D.Žukausko atleidimo metu liudijo vienas esamas, o kitas buvęs policijos pareigūnai.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Teismo posėdžio dėl D.Žukausko atleidimo metu liudijo vienas esamas, o kitas buvęs policijos pareigūnai.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Teismo posėdžio dėl D.Žukausko atleidimo metu liudijo vienas esamas, o kitas buvęs policijos pareigūnai.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Teismo posėdžio dėl D.Žukausko atleidimo metu liudijo vienas esamas, o kitas buvęs policijos pareigūnai.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 20, 2020, 5:06 PM

Po Kauno policiją sukrėtusio korupcijos skandalo iš pareigų atleistas D.Žukauskas siekia sugrįžti į darbą.

Vilniaus apygardos administracinio teismo atstovas ryšiams su visuomene Audris Kutrevičius naujienų portalui lrytas.lt pranešė, jog posėdžio metu buvo apklausti du liudytojai.

Vienas jų – buvęs Policijos departamento pareigūnas, o kitas jame dirba iki šiol.

Abu pareigūnai dalyvavo tyrimuose, patikrinimuose, susijusiuose su garsia korupcijos istorija laikinosios sostinės policijoje, galima netvarka šioje įstaigoje. 

Kitas teismo posėdis įvyks rugsėjo 17 dieną, jo metu bus apklausti kiti liudytojai. Portalo lrytas.lt žinomis, jie taip pat dirba policijoje. 

Praėjusių metų spalį D.Žukauskas nušalintas nuo pareigų, o šių metų vasarį – atleistas.

Įtariami šešėlinio verslo dangstymu

Kauno policiją supurtė skandalas, kai buvo buvo paskelbta, kad patyrę laikinosios sostinės pareigūnai yra įmerkę rankas į šešėlinį verslą, dangsto nelegalią alkoholio, tabako, vogtų automobilių dalių, rūbų, papuošalų prekybą, o drumzlinomis pogrindžio upėmis tekėjo milijonai eurų.

Įtarimai šioje itin didelio masto baudžiamojoje byloje buvo pareikšti daugiau nei dešimčiai asmenų, tarp jų – dviem esamiems ir trims buvusiems Kauno policininkams. Įtariamųoju tapo ir Kauno Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos trečiojo skyriaus viršininkas Donatas Karalukas.

Šešėlinės prekybos čiuptuvai plačiai driekėsi iš Lietuvos į užsienį. Daugiausiai duomenų gauta iš užsienio valstybių, bendradarbiaujama su Prancūzijos, Vokietijos, Belgijos, Ispanijos ir kitų šalių teisėsauga. Vyko sukčiavimai. Prekės būdavo pristatomos ir į Lietuvą iš užsienio, čia realizuojamos.

Prabilta apie sisteminę korupciją

Baudžiamojoje byloje D.Žukauskui įtarimai nepareikšti, jis teigė, jog iki šiol nėra apklaustas.

Tačiau buvo prabilta apie sisteminės korupcijos Kauno policijoje požymius, apie tai, kaip aukščiausi miesto policijos vadovai nesugebėjo užkirsti kelio nusikaltimams, jų nematė, nesugebėjo kontroliuoti pavaldinių.

Iš sostinės į Kauną atvykę aukšti Policijos departamento pareigūnai spaudos konferencijos metu pranešė, jog Išryškėjo įvairaus rango Kauno policijos vadovų galimai netinkamas darbas su dokumentais, nustatytų prioritetų ignoravimas, aplaidumas.

D.Žukauskas kilus įtarimams dėl jo veiklos, ryšių ir asmeninių savybių, buvo nušalintas, jam uždrausta dirbti su slapta informacija, o vėliau sekė atleidimas iš darbo.

D.Žukausko pavardė nuskambėjo ir kitoje skandalingoje istorijoje, liudininkams apkaltinus įsiveržimu į milijonieriaus Raimondo Karpavičiaus įmonės vilą Tenerifėje.

Buvęs Kauno apskrities policijos vadovas jam išsakytus priekaištus atmeta, o atleidimą vadina neteisėtu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.