Sprogmenį radęs marijampolietis, pareigūnams jį nuvežė savo automobiliu – policija neapsidžiaugė Dėl vyro neatsakingumo pradėtas ikiteisminis tyrimas

Miške karo laikų sprogmenį radęs marijampolietis galvojo darantis gerą darbą, kai radinį įsimetęs į savo automobilio bagažinę pats nuvežė pareigūnams. Tačiau policijos tokia iniciatyva nenudžiugino – dėl vyro neatsakingo poelgio pradėtas ikiteisminis tyrimas. Sprogmenį pasiėmė išminuotojai.

Sprogmenį radęs marijampolietis, pareigūnams jį nuvežė savo automobiliu.<br>A.Barzdžiaus asociatyvi nuotr.
Sprogmenį radęs marijampolietis, pareigūnams jį nuvežė savo automobiliu.<br>A.Barzdžiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 17, 2020, 11:02 AM, atnaujinta Sep 17, 2020, 11:16 AM

Kaip pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, rugsėjo 16 d. apie 12 val. 02 min. Marijampolės ugniagesiai buvo iškviesti į Liudvinavo seniūniją, Narto Naujienos kaimą. Buvo gautas pranešimas, kad žmogus rado karo laikų sprogmenį ir savo automobiliu atgabeno jį policijos pareigūnams.

Pranešimui pasitvirtinus, įvestas planas „Skydas“.

Atvykę Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai automobilio bagažinėje gulėjusį artilerijos sviedinį su sprogdikliu išsivežė sunaikinti.

Pasak policijos, toks vyro poelgis yra labai neatsakingas ir kėlė pavojų aplinkiniams. Todėl dėl įvykio buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Marijampolės apskrities VPK informavo, kad rugsėjo 15 d. marijampolietis (gim. 1958 m.) Lazdijų r., Kapčiamiesčio miške, rado „bei tokiu būdu įgijo karo laikų sprogmenį, kurį, neturėdamas leidimo, gabeno ir laikė savo lengvojo automobilio „Mercedes-Benz“ bagažinėje, tokiu būdu galimai padarydamas nusikalstamą veiką, numatytą LR BK 253 str. 1 d. (Neteisėtas disponavimas šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis)“.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas neturėdamas leidimo gamino, įgijo, laikė, nešiojo, gabeno ar realizavo šaunamąjį ginklą, šaudmenis, sprogmenis ar sprogstamąsias medžiagas, baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Pareigūnai perspėja gyventojus, kad radus daiktą, panašų į sprogmenį, jo negalima liesti, o tuo labiau patiems kažkur vežti, nes ta kelia didžiulį pavojų. Apie radinį reikia informuoti pareigūnus telefonu 112. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.