Internete susirastus vaikinus apiplėšinėjusi kuršėniškė liko laisvėje

Po virtualios pažinties internete į pasimatymą vaikinus pasikviesdavusi ir juos apiplėšdavusi Kuršėnų (Šiaulių r.) gyventoja 21 metų Saulė Daukšienė kalėjimo išvengė.

 Jauna kuršėniškė internete megzdavo pažintis su vaikinais, o vėliau juos pasikviesdavo į pasimatymą ir apiplėšdavo.<br> M.Patašiaus asociatyvi nuotrauka
 Jauna kuršėniškė internete megzdavo pažintis su vaikinais, o vėliau juos pasikviesdavo į pasimatymą ir apiplėšdavo.<br> M.Patašiaus asociatyvi nuotrauka
 Išklausyti nuosprendžio atėjęs A.Fokas teisme slėpė veidą.<br> R.Vitkaus nuotr.
 Išklausyti nuosprendžio atėjęs A.Fokas teisme slėpė veidą.<br> R.Vitkaus nuotr.
 Išklausyti nuosprendžio atėjęs A.Fokas teisme slėpė veidą.<br> R.Vitkaus nuotr.
 Išklausyti nuosprendžio atėjęs A.Fokas teisme slėpė veidą.<br> R.Vitkaus nuotr.
 Išklausyti nuosprendžio atėjęs A.Fokas teisme slėpė veidą.<br> R.Vitkaus nuotr.
 Išklausyti nuosprendžio atėjęs A.Fokas teisme slėpė veidą.<br> R.Vitkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Sep 18, 2020, 4:23 PM, atnaujinta Sep 18, 2020, 4:50 PM

Ketvirtadienį Šiaulių apylinkės teismas kalta dėl plėšimo, neteisėto disponavimas elektronine mokėjimo priemone ir jos duomenų panaudojimo bei neteisėto prisijungimas prie informacinės sistemos pripažintai S.Daukšienei skyrė trejus metus nelaisvės.

Kadangi byla buvo išnagrinėta supaprastinto įrodymų tyrimo tvarka, paskirta bausmė nuteistajai buvo sumažinta vienu trečdaliu.

Prie sumažintos bausmės pridėjus dalį už kitą nusikaltimą paskirtos ir dar neatliktos bausmės S.Daukšienei pataisos namuose būtų tekę praleisti pustrečių metų, tačiau teismas galutinės bausmės vykdymą atidėjo dvejiems metams ir šešiems mėnesiams.

Per bausmės atidėjimo laikotarpį S.Daukšienė privalės dirbti arba būti registruota Užimtumo tarnyboje, be nuosprendžio vykdymą prižiūrinčių institucijų žinios negalės išvykti iš Šiaulių rajono bei negalės vartoti psichiką veikiančių medžiagų, tame tarpe – ir alkoholio.

Privalės atlyginti ir turtinę žalą

Į teismą išklausyti jai skelbiamo nuosprendžio S.Daukšienė neatvyko.

Teisme pasirodė tik kartu su S.Daukšiene į teisiamųjų suolą sėsti turėjęs jos bendrininkas – taip pat Kuršėnuose gyvenantis 29 metų Arvydas Fokas – bei nuo judviejų nukentėjęs 26 metų Telšių rajono gyventojas.

Taip pat ne kartą jau teistam A.Fokui teismas skyrė trejus metus nelaisvės, paskirtą bausmę sumažino vienu trečdaliu, o galutinės dvejų metų laisvės atėmimo bausmės vykdymą atidėjo dvejiems metams.

Per bausmės vykdymo atidėjimą A.Fokas taip pat įpareigotas tęsti darbą arba registruotis Užimtumo tarnyboje, be nuosprendžio vykdymą prižiūrinčių institucijų žinios neišvykti iš Šiaulių rajono, nevartoti psichiką veikiančių medžiagų ir negerti alkoholio.

Be to, S.Daukšienė kartu su A.Foku per šešis mėnesius nuo nuosprendžio paskelbimo privalės atlyginti nukentėjusiajam padarytą 1 tūkstančio 26 eurų žalą.

Gavo nukentėjusiojo pareiškimą

Ne kartą jau teista S.Daukšienė į pareigūnų akiratį vėl pateko pernai rudenį, kai į policiją kreipėsi Kuršėnuose sumuštas ir apiplėštas 25 metų Telšių rajono gyventojas.

Mobiliojo ryšio telefono, banko mokėjimo kortelės bei 400 eurų netekęs vaikinas pareigūnams pasiguodė, kad nukentėjo svečiuodamasis pas savo feisbuko draugę.

Nukentėjusysis sakė, kad pažintį su jauna kuršėniške socialiniame tinkle užmezgė prieš metus. Po kurio laiko abu ėmė susitikinėti.

Retsykiais į svečius pas feisbuko draugę atvykdavęs vaikinas sakė ją paremdavęs ir pinigais.

Atėmė 400 eurų ir telefoną

Pernai rugsėjo 6-ąją Telšių rajono gyventojas vėl susiruošė aplankyti savo draugę.

Pora kelias dienas girtavo. Kompaniją papildė ir S.Daukšienės pažįstamas A.Fokas, kuris čia atėjo lydimas savo brolio.

Rugsėjo 8-osios pavakare S.Daukšienė jau apgirtusiam savo draugui į stiklinę įpylė psichiką veikiančių vaistų, kurie susimaišę su alkoholiu turi migdomąjį poveikį.

Kai draugas užmigo, S.Daukšienė iškraustė kišenes ir rado banko kortelę.

Ja nešina kuršėniškė patraukė išsigryninti pinigų, tačiau nežinodama PIN kodo to padaryti negalėjo.

Sugrįžusi atgal moteris savo draugą jau rado prabudusį. Sugėrovai pareikalavo, kad vaikinas pasakytų savo banko kortelės PIN kodą. Iš pradžių svečias bandė atsikalbinėti, todėl buvo sumuštas.

Sugėrovai iš jo auka tapusio vaikino išgavo ne tik banko kortelės PIN kodą, kuriuo pasinaudoję iš bankomato pasiėmė 400 eurų. Iš Telšių rajono gyventojo buvo pagrobtas ir mobiliojo ryšio telefonas „Samsung Galaxy S8“

Per apiplėšimą sumuštam vaikinui prireikė ir medikų pagalbos. Ligoninėje nukentėjusįjį apžiūrėję medikai jam diagnozavo galvos ir veido sumušimus bei nosies lūžį.

Į pasimatimą atėjo nešinas tortu

Ikiteisminį tyrimą dėl plėšimo pradėję pareigūnai netruko nustatyti įtariamąją – panašų nusikaltimą S.Daukšienė buvo įvykdžiusi vos prieš tris mėnesius.

Virtualias pažintis internete mezgusi jauna kuršėniškė tąkart su bendrininku apiplėšė pas ją į pasimatymą atvykusį 24 metų Joniškio rajono gyventoją.

Beveik pusę tūkstančio eurų žalą patyręs joniškietis su išvaizdžia kuršėniške susipažino internete – pastebėjęs intriguojančią žinutę jis parašė žinutės autorei.

Užsimezgė virtualus bendravimas, o po kurio laiko joniškietis panoro su mergina susipažinti artimiau ir susitarė dėl pasimatymo.

Pernai birželio pirmosios vakare į kuršėniškės bute paskirtą pasimatymą joniškietis atėjo nešinas tortu. Pravėrus buto duris paaiškėjo, kad tortą teks valgyti trise: bute be kuršėniškės buvo ir jos 24 metų pusbrolis.

Neteko pinigų, telefonų ir grotuvo

Begeriant arbatą apie vidurnaktį kilo incidentas.

Pasak joniškiečio, agresyviai nusiteikęs merginos giminaitis ėmė jam grasinti metaliniu strypu, feisbuko draugė iškraustė piniginę, pagrobė 170 eurų, vairuotojo pažymėjimą bei automobilio raktelius.

Jais plėšikai atsirakino svečio automobilio dureles ir iš salono pagrobė du telefonus bei grotuvą.

Pareiškimą policijai parašęs vaikinas nurodė netekęs telefonų „Apple Iphone 6S“ ir „Apple Iphone 4S“ bei grotuvo „Apple Ipod 3 GS“.

Patirtus nuostolius nukentėjusysis įvertino 490 eurų.

Įvykdė ir daugiau nusikaltimų

Nukentėjusiojo pareiškimą gavę policijos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl plėšimo.

Pareigūnai sulaikė S.Daukšienę ir jos 24 metų pusbrolį. Abu sulaikytieji jau buvo įtariami vos prieš mėnesį iš vieno savo sugėrovo pavogę du telefonus.

S.Daukšienė buvo įtariama kartu su bendrininkais apgaudinėjusi ir internetu daiktus ketinusius pirkti žmones. O prieš kelias savaites ši kuršėniškė jau buvo nuteista už neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis – teismas S.Daukšienei apribojo laisvę 4 mėnesiams.

Byla dėl pas ją į svečius atvykusio Joniškio rajono gyventojo apiplėšimo greitai atsidūrė teisme.

Prieš teismą stojusi S.Daukšienė kalta prisipažino, gailėjosi. Teismas už šį nusikaltimą kuršėniškei skyrė vienerius metus nelaisvės, tačiau bausmės vykdymą atidėjo pusantrų metų.

Jauna moteris dar gali pasitaisyti

Likusi laisvėje S.Daukšienė nenurimo ir netrukus vėl apiplėšė jau kitą kitą feisbuko draugą.

Ikiteisminį tyrimą dėl Telšių rajono gyventojo apiplėšimo pradėję pareigūnai sulaikė ne tik S.Daukšienę – netrukus už grotų atsidūrė ir jos parankiniu tapęs A.Foką.

Įtarimai dėl plėšimo buvo pareikšti ir A.Foko broliui, kuris vėliau mirė.

Teisme S.Daukšienė ir A.Fokas prisipažino kaltais dėl jiems inkriminuotų nusikaltimų, gailėjosi, todėl byla buvo išnagrinėta sutrumpinto įrodymų tyrimo tvarka.

Ne kartą jau teistą S.Daukšienę nuo kalėjimo išgelbėjo ne tik nuoširdus prisipažinimas bei eilinį kartą teisme pademonstruota nuoširdi atgaila.

Vėl bausmės vykdymą atidėti nusprendęs teisėjas atsižvelgė ir į tai, kad S.Daukšienė yra jauno amžiaus, todėl dar gali pasitaisyti, be to, ji augina mažametį vaiką ir juo rūpinasi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.