Kaune viduryje gatvės – policininkų kova su įsiutusiu vyru: panaudojo lazdas, dujas ir elektros šoką

Gavę eilinį iškvietimą dėl girtaujančių asmenų gatvėje, Kauno policijos pareigūnai penktadienį netrukus turėjo atsimušinėti nuo yla ginkluoto vyro atakų. Teko kviestis pastiprinimą, o per pasipriešinusio vyro sulaikymą buvo naudojamos visos turimos specialiosios priemonės – lazdos, dujos, elektros šokas ir galiausiai antrankiai.

 Pareigūnai tik lazdomis sutramdė pasipriešinusį vyrą.<br> Stop kadras iš vaizdo medžiagos
 Pareigūnai tik lazdomis sutramdė pasipriešinusį vyrą.<br> Stop kadras iš vaizdo medžiagos
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 30, 2020, 10:57 AM, atnaujinta Oct 30, 2020, 6:34 PM

Penktadienį socialinio tinklo „Facebook“ grupėje „Kur stovi policija Kaune“ atsirado vaizdo medžiaga, kurioje matyti, kaip keturi policininkai bando sulaikyti vieną vyrą. Veiksmas vyksta viduryje judrios gatvės. Pasak socialinio tinklo vartotojų, incidentas nufilmuotas Petrašiūnuose.

Vaizdo įraše matyti, kad civiliais rūbais apsirengęs vyras vis bando kažkuo įdurti pareigūnams, šie nuo atakų atsimušinėje lazdomis. Aplinkui važiuoja automobiliai

Galiausiai vienam pareigūnui pavyko iš vyriškio rankų išmušti turėtą daiktą, vyras iš karto buvo pargriautas ant žemės ir sulaikytas.

Gavo eilinį iškvietimą

Kauno apskrities VPK atstovė Odeta Vaitkevičienė lrytas.lt informavo, kad iškvietimas į R.Kalantos g. penktadienį gautas apie 9 val. 15 min. Buvo pranešta, kad prie daugiabučio kažkas girtauja.

„Eilinis iškvietimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo“, – sakė Kauno policijos atstovė.

Nuvykęs nurodytu adresu policijos patrulis girtaujančių asmenų nerado. Tačiau netoliese pastebėjo vyriškį, atitinkantį požymius, kuriuos buvo nurodę pranešėjai.

Pareigūnai privažiavo prie vyro, norėdami su juo pabendrauti. Tačiau šis nepanoro šnekėtis su policininkais, bandė pasišalinti.

„Bandė įlipti į autobusą, bet buvo neįleistas. Kai jam nepavyko įlipti į autobusą, vyras rankoje laikydamas ylą pradėjo grasinti pareigūnams, nubėgo į gatvės vidurį“, – pasakojo O.Vaitkevičienė.

Naudojo visas turimas priemones

Pareigūnai išsikvietė pagalbą ir vyrą bandė sulaikyti. Į R.Kalantos gatvę atvyko dar vienas policijos ekipažas.

Per sulaikymą, pasak Kauno policijos atstovės, buvo naudotos visos pareigūnų turimos spec. priemonės – dujos, elektro šokas, lazdos.

Tačiau nei dujomis, nei elektra vyriškio sutramdyti nepavyko. Ir tik lazda išmušus jam iš rankų ylą, vyras buvo sulaikytas.

Paaiškėjo, kad yra 1954 m. gimęs kaunietis. Nuvežtas į policijos komisariatą, jis papūtė į alkotesterį. Prietaisas parodė nulius.

Kodėl vyras taip keistai elgėsi ir įsivėlė į rimtus nemalonumus su policija, kol kas nežinoma. Jis bus uždarytas į areštinę, sprendžiamas klausimas dėl ikiteisminio tyrimo dėl pasipriešinimo pareigūnams pradėjimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.