Sukčiai apsimetė ekskavatoriaus pardavėjais

Pigiai parduodamu mini ekskavatoriumi susidomėjęs pusamžis alytiškis nusprendė jį įsigyti, nors matė tik jo nuotrauką skelbimų portale. Vyras suprato, jog užkibo ant sukčių jauko ir per neapdairumą prarado 1200 eurų po savaitės, kai nesulaukė prekės, ir nebepavyko susisiekti su pardavėju.

 Ekskavatorių pagal skelbimą internete pirkęs alytiškis prekės negavo ir prarado per tūkstantį eurų.<br> Asociatyvi nuotr.
 Ekskavatorių pagal skelbimą internete pirkęs alytiškis prekės negavo ir prarado per tūkstantį eurų.<br> Asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 17, 2020, 1:41 PM, atnaujinta Nov 17, 2020, 1:43 PM

55 metų Alytaus gyventojas į populiariame portale esantį skelbimą apie už 3 800 eurų parduodamą ekskavatorių „Bobcat“ aptiko lapkričio 11– osios vakare.

Vyrui maža kaina nesukėlė įtarimo. Kituose skelbimuose tokių nebenaujų ekskavatorių kaina yra nuo 8 iki 19 tūkst. eurų.

Su pardavėju alytiškis bendravo trumposiomis SMS žinutėmis.

Kai pardavėjas paprašė pervesti 600 eurų avansą, pirkėjas sandorio skaidrumu nesuabejojo, tik per klaidą prašomą avanso sumą pervedė du kartus.

Kai pinigai atsidūrė tariamų pardavėjų sąskaitoje, vėl SMS žinutėmis buvo susitarta, jog po savaitės abi pusės susitiks, ir bus perduotas ekskavatorius.

Praėjusį pirmadienį alytiškis nesulaukė prekės, už kurią sumokėjo dvigubą avansą.

Vyras bandė skambinti pardavėjui, tačiau šio telefonas buvo išjungtas, nebebuvo ir skelbimo portale.

Alytiškis kreipėsi į policiją, prašydamas, jog pareigūnai surastų aferistus.

Žiniasklaidoje ne kartą buvo rašyta, kaip demaskuoti panašūs įvairių transporto priemonių pardavėjai ieško lengvatikių.

Ne vienas už sukčiavimą teisiamas asmuo, esantis už grotų už kitus nusikaltimus, pasakodavo, jog su laisvėje esančių bičiulių pagalba į skelbimų portalus įdėdavo tariamai parduodamų automobilių nuotraukas.

Su ant jauko užkibusiais pirkėjais dažniausiai bendraudavo idėjos autoriai – kaliniai, turintys daug laisvo laiko ir aferų rezgimo patirties, o patiklių pirkėjų pinigai įkrisdavo į laisvėje esančių jų bendrininkų sąskaitas.

Sąžiningų transporto priemonių pardavėjų skelbimuose yra nurodomi ne tik kontaktiniai telefonai, bet ir adresai, kad atvykę pirkėjai galėtų patys apžiūrėti prekę, nepirktų katės maiše.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.