Lenkijoje sulaikytas jau ieškotas lietuvis prisidirbo dar labiau – Europos arešto orderis buvo tik pradžia

Lenkijoje sulaikytas lietuvis, kuriam išduotas Europos arešto orderis. Paaiškėjus, kad sulaikytasis ieškomas, o vairuotojo pažymėjimas suklastotas, o kartu gabentos daniškos teisės vogtos, vyras pabandė papirkti pareigūnus šiems brukdamas 200 eurų. Šie pinigų nepaėmė, o pradėjo tyrimus dėl visų teisės pažeidimų.

 Lenkijoje sulaikytas lietuvis, kuriam išduotas Europos arešto orderis, bandė papirkti pareigūnus.<br> Lenkijos pasieniečių/strazgraniczna.pl nuotr.
 Lenkijoje sulaikytas lietuvis, kuriam išduotas Europos arešto orderis, bandė papirkti pareigūnus.<br> Lenkijos pasieniečių/strazgraniczna.pl nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-11-30 14:03, atnaujinta 2020-11-30 14:26

Kaip pranešė Lenkijos pasieniečiai, incidentas netoli sienos su Vokietija įvyko lapkričio 25 d. Greitkelyje A2, jungiančiame Berlyną ir Varšuvą, patikrinimui buvo sustabdytas lengvasis automobilis. Paaiškėjo, kad automobilį vairuoja 43 metų lietuvis, o jam yra išduotas Europos arešto orderis.

Netrukus pareigūnai išsiaiškino, kad lietuvio pateiktas vairuotojo pažymėjimas yra suklastotas. Patikrinus nuodugniau nustatyta, kad vyras niekada ir neturėjo teisių, vairuotojo pažymėjimas jam niekada nebuvo išduotas.

Paaiškėjus šiems faktams, lietuvis pradėjo prašyti pareigūnų, kad jam būtų leista važiuoti toliau. Vyras išsitraukė 200 eurų ir bandė papirkti savo pareigas vykdžiusius pareigūnus.

Pareigūnai pinigų nepaėmė, o tikrindami sulaikytojo daiktus, tarp jų aptiko danišką vairuotojo pažmėjimą, kuris buvo ieškomas šioje šalyje. Dokumentas paimtas ir perduotas Danijos diplomatinei atstovybei Lenkijoje.

Tuo tarpu lietuviui už vairavimą neturint tam teisės, jau paskirta bauda. Jo atžvilgiu Lenkijoje taip pat pradėti tyrimai dėl naudojimosi suklastotu dokumentu ir bandymo papirkti pareigūnus. Tyrimams pasibaigus, vyras turėtų būti perduotas jo paieškos iniciatoriams. Kuri šalis išdavė lietuvio Europos arešto orderį, Lenkijos pasieniečiai nepraneša.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.