Sulaikyti narkotikus į pataisos įstaigą ketinę perduoti asmenys

Kalėjimų departamento prie Lietuvos Respublikos teisingumo ministerijos Kriminalinės žvalgybos valdybos pareigūnai, bendradarbiaudami su Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnais, lapkričio 27 dieną užkardė galimai narkotinių medžiagų patekimą į laisvės atėmimo vietų įstaigą.

Virginijus Kulikauskas, Kalėjimų departamentas, spaudos konferencija.<br>V.Skaraičio nuotr.
Virginijus Kulikauskas, Kalėjimų departamentas, spaudos konferencija.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-12-01 10:53

Turėdami informacijos apie, įtariama, rengiamą neteisėtą narkotinių ar psichotropinių medžiagų perdavimą į laisvės atėmimo vietų įstaigą, siekiant išplatinti šias medžiagas tarp bausmę atliekančių nuteistųjų, Kalėjimų departamento pareigūnai organizavo pasalą.

Prie vieno Vilniaus miesto paštomato buvo sulaikytas vyriškis, kurio pasiimtoje pašto siuntoje rastos paslėptos, kaip įtariama, narkotinės ar psichotropinės medžiagos. Netrukus Žemaitijoje buvo sulaikytas ir galimas jo bendrininkas – šį paketą siuntęs asmuo.

Pareigūnai atliko kratas sulaikytų įtariamųjų namuose. Jų metu pas vieną iš įtariamųjų buvo rasta, kaip įtariama, narkotinių ar psichotropinių medžiagų.

Teismas vienam įtariamajam paskyrė kardomąją priemonę – suėmimą, kitam asmeniui skirta švelnesnė kardomoji priemonė.

Dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėtas disponavimas labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu (pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 str.).

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimų skyriaus prokurorai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.