Druskininkietis kontrabandą gabeno netvarkingu automobiliu ir neturėdamas teisės vairuoti

Varėnos rajone pasieniečiams įkliuvo druskininkietis, kuris automobiliu „Renault Megane“ gabeno 2 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių. Vyras vairavo neapdraustą ir netvarkingą automobilį. Be to, jam yra atimta teisė vairuoti, nes buvo įkliuvęs neblaivus.

Vairuotojas po apklausos paleistas.<br>VSAT nuotr.
Vairuotojas po apklausos paleistas.<br>VSAT nuotr.
Vairuotojas po apklausos paleistas.<br>VSAT nuotr.
Vairuotojas po apklausos paleistas.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 8, 2020, 1:48 PM

Pirmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos pasienio rinktinės Kabelių pasienio užkardos pasieniečiai Varėnos rajono Margionių kaimo prieigose, kelyje Marcinkonys – Druskininkai, patikrino Druskininkų link važiavusį automobilį „Renault Megane“. Ši vietovė yra maždaug už 5 kilometrų nuo sienos su Baltarusija.

Mašiną, pažymėtą lietuviškais registracijos numeriais, vairavo 41-erių Druskininkų gyventojas.

Patikros metu automobilio bagažinėje rasti 8 į polietileną suvynioti ir savadarbėmis petnešomis sukabinti ryšuliai. VSAT pareigūnai juose rado 2 tūkst. pakelių cigarečių „Minsk Super Slims“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Paaiškėjo, kad „Renault Megane“ yra išregistruotas, jo numeriai yra negaliojantys, o transporto priemonė neapdrausta civilinės atsakomybės privalomuoju draudimu. Taip pat pasieniečiai nustatė, kad vyras neturėjo teisės sėsti prie vairo – jam už vairavimą apsvaigus nuo alkoholio yra laikinai atimta teisė tai daryti.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką Druskininkų gyventojui Kabelių užkardos pasieniečiai pradėjo administracinės bylos teiseną.

Šį vyrą pasieniečiai su nelegaliais rūkalais sulaiko ne pirmą kartą, todėl kontrabandininkui gresia bauda nuo 5 tūkst. 760 iki 6 tūkst. eurų. Bylą nagrinės Alytaus apylinkės teismo Varėnos rūmai. Gali būti konfiskuotas ir netvarkingas automobilis.

Be abejo, druskininkiečiui administracine tvarka teks atsakyti ir už kitus nusižengimus dėl vairavimo ir netvarkingo „Renault Megane“.

Po apklausos vairuotojas paleistas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.