Uzbekas pasieniečiams pateikė suklastotą pažymėjimą

Kalvarijos pasieniečiai sulaikė uzbeką, kuris patikros metu pateikė, įtariama, suklastotą savo šalies vairuotojo pažymėjimą. Kartu su juo vykusio tautiečio dokumentai buvo tvarkingi.

Kelionę tęsė keleivis.<br>VSAT nuotr.
Kelionę tęsė keleivis.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-12-08 14:39

Pirmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai Lazdijų rajono Akmenių kaimo ribose patikrinti sustabdė į Lenkiją išvažiuojantį automobilį „Ford Focus“. Latviškais numeriais pažymėtą transporto priemonę vairavo 21-erių Uzbekijos pilietis, turintis leidimą gyventi Latvijoje. Kartu vyko jo tautietis.

Kalvarijos pasieniečiams prie vairo sėdėjęs užsienietis pateikė tvarkingus automobilio dokumentus, tačiau jo turėtas uzbekiškas vairuotojo pažymėjimas sukėlė įtarimų. Pirminiais duomenimis, tai – visiška klastotė.

VSAT pareigūnai vairuotoją sulaikė ir uždarė į areštinę. Dėl disponavimo suklastotu dokumentu ar jo panaudojimo Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą uzbekui gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Keleivis, kuris turėjo tvarkingą vairuotojo pažymėjimą, perėmė „Ford Focus“ ir tęsė kelionę toliau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.