Savo šunį į šautuvą išmainęs Raseinių rajono gyventojas prisiekė ginklu nesinaudojęs

Tris šautuvus savo sodyboje slėpęs bei naminės degtinės aparatą pasigaminęs Raseinių rajono gyventojas 44 metų Raimundas Neverdauskas vos nepateko už grotų.

 Raseinių rajono gyventojo sodyboje pareigūnai rado tris nelegaliai laikytus šautuvus.<br> Šiaulių AVPK nuotr.
 Raseinių rajono gyventojo sodyboje pareigūnai rado tris nelegaliai laikytus šautuvus.<br> Šiaulių AVPK nuotr.
Medžioklinis šuo.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Medžioklinis šuo.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 11, 2020, 8:53 PM

Anksčiau jau teistą Raseinių rajono gyventoją nuo kalėjimo išgelbėjo tik nuoširdus prisipažinimas ir atgaila dėl įvykdytų nusikaltimų.

Bausmės vykdymą atidėjo

Bylą išnagrinėjęs Šiaulių apygardos teismas kaltu dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais bei šaudmenimis ir neteisėto namų gamybos stiprių alkoholinių gėrimų aparatų laikymo pripažintam R.Neverdauskui skyrė ketverius metus nelaisvės.

Kadangi kaltu dėl jam inkriminuotų nusikaltimų prisipažinusio raseiniškio bylą buvo išnagrinėta sutrumpinto įrodymų tyrimo tvarka, paskirta bausmė buvo sumažinta vienu trečdaliu.

Už grotų R.Neverdauskas nekeliaus, nes likusios 2 metų ir 8 mėnesių laisvės atėmimo bausmės vykdymą teismas atidėjo dvejiems metamas.

Teismo sprendimu nuteistasis per pusmetį į Nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą privalės sumokėti tūkstantį eurų bei neteks nelegaliai laikytų ginklų – teismo sprendimą visi trys R.Neverdausko sodyboje rasti ginklai buvo konfiskuoti.

Šautuvus slėpė ūkiniame pastate

Kratą jau anksčiau už vagystes ir naminės degtinės gaminimą teisto R.Neverdausko sodyboje policijos pareigūnai rugpjūčio 13 dieną nusprendė atlikti gavę informacijos, kad šis vyras gali turėti nelegaliai laikomų ginklų ir brakonieriauti.

Į atokų vienkiemį atvykę pareigūnai iškart atkreipė dėmesį į namo kieme stovinčią metalinę talpą, kurioje rado 1315 litrų raugo.

Per kratą sodyboje buvo rastas ir naminės degtinės gaminimo aparatas.

Tęsdami kratą policininkai apžiūrėjo ūkinį pastatą. Ten po atliekų konteinerių ir šiene pareigūnai rado tris ginklus: graižtvinį šautuvą „Tikka T3“, 5,6 mm kalibro graižtvinį šautuvą „TOZ“ su optiniu taikikliu, dvylikto kalibro šautuvą „Baikal“ bei keliasdešimt šovinių.

Medžioklinį šunį iškeitė į šautuvą

Baudžiamojon atsakomybėn patrauktas R.Neverdauskas prisipažino, kad ginklus sodyboje laikė nelegaliai.

Vyras tvirtino, kad pirmą šautuvą dar prieš dešimt metų netikėtai rado apleistoje sodyboje ieškodamas skaldymui tinkamų akmenų.

Antrą šautuvą už 50 litų R.Neverdauskas tvirtino nusipirkęs iš kažkokio girtuoklio, o trečią įgijo į jį iškeitęs savo medžioklinį šunį.

Ginklų kolekciją sukaupęs vyras tvirtino jais nesinaudojęs.

Paklaustas, kaip jo sodyboje atsidūrė naminės degtinės gaminimo aparatas, R.Neverdauskas sakė, kad jį pasigamino sumanęs išsivaryti naminės degtinės savo gimtadieniui. Tam vyras paruošė ir raugo.

Kaltinamasis sakė, kad pasigaminti naminės degtinės aparato jam nepavyko, todėl jis į viską numojo ranka – paliko ir raugą, ir gaminti nebaigtą naminės degtinės varymo aparatą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.