Vilniaus prokurorai į teismą siunčią policininką ir advokatą – kaltinami prekyba poveikiu

Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras surašė kaltinamąjį aktą ir teismui perdavė nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai prekyba poveikiu pareikšti sostinėje dirbančiam advokatui A.J. bei buvusiam Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnui A.V.

Vilniaus prokurorai į teismą siunčią policininką ir advokatą – kaltinami prekyba poveikiu.<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Vilniaus prokurorai į teismą siunčią policininką ir advokatą – kaltinami prekyba poveikiu.<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 21, 2020, 1:57 PM, atnaujinta Dec 21, 2020, 2:00 PM

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys leidžia pagrįstai manyti, kad 2019 – 2020 m. advokatas A.J. ne kartą žadėjo, susitarė duoti bei davė kyšį policijos pareigūnui A.V., jog pastarasis, pasinaudodamas savo tarnyba, pažintimis ar kita tikėtina įtaka valstybės tarnautojams, paveiktų Lietuvos kriminalinės policijos biuro (LKPB) tyrėją, atliekantį ikiteisminį tyrimą dėl galimo neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių medžiagų kiekiu bei jų kontrabandos, kad šis neteisėtai veiktų vykdydamas įgaliojimus.

Įtariama, kad advokatas, tarpininkaujant policijos pareigūnui, už piniginį atlygį iš LKPB tyrėjo siekė gauti neskelbtiną informaciją apie ikiteisminį tyrimą dėl galimo neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių medžiagų kiekiu ir jų kontrabandos bei apie asmenis, kurių atžvilgiu šis tyrimas yra atliekamas.

Taip pat advokatas, tarpininkaujant policijos pareigūnui, už piniginį atlygį siekė paveikti LKPB tyrėjus ir Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorą, vadovaujantį ikiteisminiam tyrimui, kad asmeniui, įtariamam neteisėtu disponavimu labai dideliu narkotinių medžiagų kiekiu ir jų kontrabanda, skirta kardomoji priemonė – suėmimas, būtų pakeista į švelnesnę ir įtariamasis būtų paleistas į laisvę.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Vilniaus apygardos teismui. Už advokato padarytas nusikalstamas veikas baudžiamasis įstatymas numato baudą arba laisvės atėmimą iki septynerių metų.

Buvusiam policijos pareigūnui gresia laisvės atėmimas nuo dvejų iki aštuonerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.