Dėl stovėjimo vietos kitą vairuotoją sumušęs ir apsaugos darbuotoją sužalojęs kaunietis aiškinsis teismui

Automobilių stovėjimo aikštelėje Kaune agresyviai elgęsis ir prieš aplinkinius smurtavęs vyras bus teisiamas dėl viešosios tvarkos pažeidimų.

Konfliktas kilo dėl parkavimo vietų.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Konfliktas kilo dėl parkavimo vietų.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 23, 2020, 10:36 AM, atnaujinta Dec 23, 2020, 10:47 AM

Kaip rašoma Kauno apskrities VPK pranešime, lapkričio 19 d. apie 15 val. 40 min. Kaune, K.Mindaugo pr., dėl automobilių stovėjimo vietos kilusio konflikto metu, automobilio „Mercedes Benz“ vairuotojas elgėsi įžūliai, smurtavo prieš kito automobilio vairuotoją, demonstravo nepagarbą aplinkiniams, trikdė viešąją tvarką ir sukėlęs eismo įvykį, kurio metu buvo partrenkta į įvykio vietą atvykusi apsaugos darbuotoja (gimusi 1998 m.), pasišalino.

Policijos pareigūnams pavyko išaiškinti girtą (nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1,29 prom.) „Mercedes Benz“ vairuotoją (gim. 1969 m.), kuriam buvo paskirtos kardomosios priemonės – dokumentų paėmimas, periodinis registravimasis policijos įstaigoje ir draudimas išvykti. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo, kuris gruodžio 21 d. baigtas kaltinamuoju aktu.

Už viešosios tvarkos pažeidimus vyrui gresia baudžiamoji atsakomybė – viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdyboje dėl šio įvykio taip pat atliekama administracinė teisena dėl pasitraukimo iš įvykio vietos bei dėl nežymų sveikatos sutrikdymą nulėmusio Kelių eismo taisyklių pažeidimo esant neblaiviam. Už tai numatytos baudos nuo 1 200 iki 1 500 eurų.

Kauno apskrities pareigūnai šiuo metu atlieka ir dar kelis ikiteisminius tyrimus dėl panašių viešosios tvarkos pažeidimų. Pareigūnai primena, kad tokie įžūlūs viešosios tvarkos pažeidimai nėra toleruotini, o kaltinamuoju aktu pasibaigę ikiteisminiai tyrimai parodo, jog teisėsaugos institucijos rimtai vertina nederamą ir piktybišką elgesį viešose vietose, todėl ragina piliečius laikytis viešosios tvarkos taisyklių, išlikti pagarbiems vienas kito atžvilgiu, kilusius konfliktus spręsti taikiai, o nepavykus išsiaiškinti į pagalbą pasitelkti policiją.

„Į tokius ir panašius įvykius reaguojame ir reaguosime principingai – mūsų miesto gyventojai turi jaustis saugiai“,-  pabrėžia Kauno apskrities VPK vadovaujantis M.Baršys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.