COVID-19 susirgusiam ir saviizoliacijos nesilaikiusiam Pakruojo rajono gyventojui iškilo grėsmė atsidurti už grotų

Nors už jiems skirtos izoliacijos pažeidimą COVID-19 susirgusiems asmenims gresia netekti laisvės net iki vienerių metų, nemažai tokių ligonių spjauna į jiems skirtus apribojimus ir elgiasi taip lyg sirgtų sloga ar gripu, o ne mirtinai pavojinga liga, kuria gali užkrėsi ir kitus žmones.

 COVID-19 sergančio Pakruojo rajono gyventojo namuose neradę pareigūnai pažeidėją patraukė baudžiamojon atsakomybėn.<br> A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotrauka
 COVID-19 sergančio Pakruojo rajono gyventojo namuose neradę pareigūnai pažeidėją patraukė baudžiamojon atsakomybėn.<br> A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-01-23 08:40

Eilinį tokį pažeidėją Pakruojo rajono policijos komisariato pareigūnai demaskavo sausio 13 dieną.

Tądien pareigūnai nusprendė patikrinti, kaip jam skirtos izoliacijos laikosi COVID-19 susirgęs ir gydytis namuose privalėjęs 21 metų Pakruojo rajono Šikšnių kaimo gyventojas.

Popietę į ligonio namus atvykę policininkai jo čia nerado.

Kadangi šis vaikinas medikų buvo informuotas, kad serga pavojinga užkrečiama liga ir įspėtas dėl apsaugos priemonių laikymosi, tokį ligonio elgesį pareigūnai traktavo kaip jam skirtų saviizoliacijos nurodymų nevykdymą, kuris sukėlė pavojų užsikrėsti pavojinga liga ir kitiems asmenims.

Pažeidėjo atžvilgiu buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kovos su epidemijomis ar užkrečiamosiomis ligomis taisyklių pažeidimo.

Už tokį nusikaltimą baudžiama bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.