Pasieniečiai nutraukė klastotę pateikusio uzbeko kelionę

Tribonių užkardos pasieniečiai sulaikė Uzbekijos pilietį, kuris patikros metu pateikė, įtariama, suklastotą rusišką vairuotojo pažymėjimą.

 Pasieniečiai nutraukė klastotę pateikusio uzbeko kelionę.<br> VSAT nuotr.
 Pasieniečiai nutraukė klastotę pateikusio uzbeko kelionę.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 12, 2021, 4:41 PM, atnaujinta Mar 12, 2021, 4:42 PM

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, ketvirtadienį Šalčininkų kontrolės punkte dirbę VSAT Varėnos pasienio rinktinės Tribonių užkardos pareigūnai patikrino iš Lietuvos vykusio krovininio automobilio „MAN TGX“ ir priekabos „KRONE“ dokumentus. Lietuviškais registracijos numeriais pažymėtą transporto priemonę vairavo 30-ties Uzbekijos pilietis.

Patikros metu vyras pasieniečiams pateikė tvarkingus transporto priemonės dokumentus, tačiau jo ištiestas rusiškas vairuotojo pažymėjimas VSAT pareigūnams sukėlė įtarimų. Pirminiais duomenimis, tai – dalinė klastotė.

VSAT pareigūnai neleido uzbekui tęsti kelionės. Pasieniečiai vairuotoją sulaikė ir uždarė į areštinę. Užsieniečiui dėl dokumentų suklastojimo ar disponavimo suklastotais dokumentais VSAT Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai jam gresia areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Be to, Tribonių pasieniečiai uzbekui už transporto priemonės vairavimą neturint teisės vairuoti skyrė 375 eurų administracinę baudą.

Transporto priemonės su priekaba saugomi Šalčininkų kontrolės punkte.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.