Nors galėjo legaliai nusipirkti draudimą, kirgizas nusprendė geriau duoti kyšį pasieniečiui

Neapdraustą vilkiką vairavęs kirgizas bandė papirkti Medininkų punkte dokumentus tikrinusį pasienietį. Čia pat legaliai draudimo liudijimą įsigyti galėjęs užsienietis nesiliovė siūlyti VSAT pareigūnui „susitarti“, todėl buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

 Nors galėjo legaliai nusipirkti draudimą, kirgizas nusprendė geriau duoti kyšį pasieniečiui.<br> VSAT nuotr.
 Nors galėjo legaliai nusipirkti draudimą, kirgizas nusprendė geriau duoti kyšį pasieniečiui.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 17, 2021, 10:58 AM, atnaujinta Mar 17, 2021, 11:01 AM

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, antradienį Medininkų punkte VSAT pareigūnai tikrino iš Lietuvos į Baltarusiją vykusio 53-ejų Kirgizijos piliečio ir jo vairuoto vilkiko „Volvo“ dokumentus. Sunkiasvorė transporto priemonė buvo pažymėta kirgiziškais valstybiniais registracijos numeriais.

Patikrą vykdęs pasienietis nustatė, kad vairuotojas neturi privalomojo civilinės atsakomybės draudimo. Užsienietis buvo įspėtas, jog už tai baudžiama administracine tvarka. Vyrui taip pat išaiškinta, kad draudimo liudijimą jis gali įsigyti čia pat, Medininkų punkte, kuriame šias paslaugas teikia draudimo kompanijos.

Tuomet kirgizas dokumentus tikrinusiam pasieniečiui pasiūlė „susitarti“ ir atkišo savo pasą, kuriame buvo 10 eurų kupiūra. VSAT pareigūnas užsienietį įspėjo, kad už tokius veiksmus gresia baudžiamoji atsakomybė. Kirgizas patvirtino tai žinąs, tačiau sumanymo papirkti savo pareigas vykdžiusį pasienietį neatsisakė ir vėl siūlė pinigų.

Tuomet „Volvo“ vairuotojas buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę. VSAT Vilniaus rinktinėje dėl papirkimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Užsieniečiui gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas.

Už neapdrausto vilkiko vairavimą VSAT pareigūnai kirgizą dar nubaudė administracine 30 eurų bauda.

Vilkikas „Volvo“ laikinai saugomas Medininkų punkte.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.