Įgudę butų plėšikai iš namų išnešė gan įspūdingas sumas: taikydavosi į langus

Klaipėdoje policija pričiupo du jaunus vyrus, įtariamus įžūliomis vagystėmis iš butų, ir aptiko pagrobtų daiktų. Už panašius nusikaltimus jau teisti sulaikytieji uždaryti į areštinę.

Slampinėdami po daugiabučių rajoną vagišiai ieškojo neuždarytų langų.<br>lrytas.lt nuotr.
Slampinėdami po daugiabučių rajoną vagišiai ieškojo neuždarytų langų.<br>lrytas.lt nuotr.
Slampinėdami po daugiabučių rajoną vagišiai ieškojo neuždarytų langų.
Slampinėdami po daugiabučių rajoną vagišiai ieškojo neuždarytų langų.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 25, 2021, 7:36 PM

Policijai pasiskundė vienas nukentėjęs klaipėdietis, į kurio butą pirmajame aukšte kovo 6 d. įsibrovę vagys išsinešė nešiojamąjį kompiuterį. Žala įvertinta 1040 eurų.

Kitą dieną buvo įsibrauta į Taikos prospekte esantį gyvenamąjį namą – iš buto pirmajame aukšte pagrobta 5000 eurų, papuošalų, kitokių vertingų daiktų. Visi nuostoliai siekė 8000 eurų.

Po kelių dienų policijai pranešta apie vagystę iš buto Laukininkų gatvėje – pagrobti du laikrodžiai, nešiojamasis kompiuteris, banko mokėjimo ir asmens tapatybės kortelės. Žala – 1155 eurai.

Kovo 15-ąją apiplėštas dar vienas Laukininkų gatvės butas – išdaužus balkono durų stiklą pavogta juvelyrikos dirbinių, pinigų.

Šeimininkai neteko 8050 eurų įvertinto turto.

Panašaus braižo vagystes tyrę policijos pareigūnai greitai išsiaiškino, kad miegamuosiuose kvartaluose galėjo siautėti du 21 ir 22 metų klaipėdiečiai, anksčiau teisti už tokius nusikaltimus.

Įtariamieji dieną slampinėdavo po gyvenamuosius rajonus, žvalgydavosi į namus, kur pirmuose aukštuose esančių butų langai ar balkonai palikti praviri, o savininkų veikiausiai nėra namuose.

Vagys per pravirus langus ar balkonus patekdavo į butus, susišluodavo pinigus, vertingus daiktus ir dingdavo.

Dalį iš butų pagrobtų daiktų ir pinigų pareigūnai aptiko pas įtariamuosius, o įkeistus papuošalus ir kompiuterius – lombarduose.

Kovo 13-ąją Naujakiemio gatvės daugiabučio laiptinėje du nepažįstami vyrai grasino klaipėdietei – iš jos rankų išplėšė kuprinę, pagrobė apie 80 eurų ir pasišalino.

Įtariama, kad moterį užpuolė ir nuskriaudė tie patys butų plėšikai. Abu jaunuoliai buvo greitai sulaikyti, jiems skirtos kardomosios priemonės.

Policija gyventojams dar kartą primena, kad išeinant iš namų reikia sandariai uždaryti visus langus ir balkonų duris. Vagis nuo išpuolių atgraso butuose įrengta apsaugos signalizacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.