Nuteistiesiems – laiškai su galimai narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis

Kalėjimų departamento prie Lietuvos Respublikos teisingumo ministerijos Kriminalinės žvalgybos valdybos kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai turėdami duomenų, kad Marijampolės pataisos namų nuteistiesiems siunčiami laiškai gali būti impregnuoti narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis, organizavo gautų laiškų patikrinimą.

 Nuteistiesiems – laiškai su galimai narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis.<br> Kalėjimų departamento nuotr.
 Nuteistiesiems – laiškai su galimai narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis.<br> Kalėjimų departamento nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 26, 2021, 10:56 AM, atnaujinta Mar 26, 2021, 11:10 AM

Kaip rašoma Kalėjimų departamento pranešime, pareigūnai iškvietė nuteistąjį, kurio vardu buvo adresuotas laiškas ir jo akivaizdoje atplėšė voką, kuriame rado 10 popieriaus lapų su atspausdintu tekstu, galimai supurkštų narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis.

Dėl įvykio Kalėjimų departamento prie Lietuvos Respublikos teisingumo ministerijos Kriminalinės žvalgybos valdybos Ikiteisminio tyrimo skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Į įkalinimo įstaigas ne pirmą kartą tokiu būdu siunčiamos uždraustos medžiagos. Tokio, kaip dabar sulaikytas, laiško vertė pataisos namuose – apie 5-6 tūkstančiai eurų. Siuntėjai gudrauja psichotropinėmis medžiagomis impregnuodami lapus su teisine informacija ir siųsdami juos žinomų juridinių kompanijų vokuose. Deja, sulaikytam laiškui tokia maskuotė nepadėjo – jo turinys dabar bus tiriamas laboratorijose. Ankstesni tyrimų atvejai parodė, kad dažniausiai nustatoma įmirkymas sintetiniais kanabinoidais. Įkalinimo įstaigose jie vadinami „Kobra“ arba „Spice“.

Jeigu nuteistiesiems pavyksta tokius siuntinius gauti – įmirkyti lapai sukarpomi mažyčiais gabaliukais iki pusės centimetro – tokios dozės vartojamos dažniausiai rūkant. Deja, tokių medžiagų, kuriomis impregnuojamas popierius, poveikis labai žalingas jas vartojančių sveikatai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.