Girtas ir beteisis vilnietis pūstelėjo: alkotesterio rodmenys šoko iki 4 prom.

Girtas prie vairo sulaikytas beteisis vilnietis sekmadienį toliau girtėjo tiesiog pareigūnų akyse. Pirmu pūtimu į alkotesterį įpūtęs per 2 prom., antru pūtimu vyras jau pripūtė 4 prom. Daugiau jam pūsti pareigūnai nebedavė.

 Girtas ir beteisis vilnietis pūstelėjo: alkotesterio rodmenys šoko iki 4 prom.<br> Lrytas.lt fotomontažas
 Girtas ir beteisis vilnietis pūstelėjo: alkotesterio rodmenys šoko iki 4 prom.<br> Lrytas.lt fotomontažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 29, 2021, 9:18 AM, atnaujinta Mar 29, 2021, 9:55 AM

Incidentas prieš vidurnaktį įvyko Dzūkų g. Policijos patruliai apie 23 val. 35 min. pamatė iš kiemo išvažiuojantį automobilį „Opel Zafira“, kuris sukėlė įtarimų. Pareigūnai nusprendė patikrinti ar vairuotojas blaivus.

Automobilį sustabdžius ir vos tik vairuotojui praverėrus langą, abejonių liko nedaug - į pareigūną dvelktelėjo stiprus alkoholio tvaikas.

Automobilį vairavo 1977 m. gimęs vyras. Jis buvo išlaipintas iš automobilio ir paprašytas papūsti į alkotesterį. Prietaisas parodė 2,43 prom.

Pagal įstatymą, pripūtus daugiau nei 1,5 prom. pradedamas ikiteisminis tyrimas. Tuo pačiu, vairuotojui po 15 min. leidžiama dar kartą pūsti į alkotesterį. Skiriant nuobaudą, atsižvelgiamą į mažesnį rodmenį, o jei antru pūtimu prietaisas parodo mažiau, nei 1,5 prom., vairuotojas išvengia baudžiamosios atsakomybės ir yra baudžiamas tik Administracinių nusižengimų kodekse numatyta nuobauda.

Taip buvo ir šį kartą. Po 15 min. vairuotojui buvo pasiūlyta dar kartą papūsti į alkotesterį. Šis sutiko.

Prietaiso parodymai pribloškė net pareigūnus. Paaiškėjo, kad vyras girtėja akyse - jis pripūtė lygiai 4 prom.

Maža to, kad vyras buvo girta skaip pėdas, patikrinus duomenų bazėse paaiškėjo ir tai, kad jis neturi teisės vairuoti.

Dėl įvykio Vilniaus policija pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas vairavo motorinę transporto priemonę, traktorių ar savaeigę mašiną arba mokė praktinio vairavimo būdamas neblaivus, kai jam nustatytas 1,51 ir daugiau promilių neblaivumas, arba vengė neblaivumo patikrinimo, kai jam buvo nustatyti neblaivumo požymiai, arba vartojo alkoholį po eismo įvykio iki jo aplinkybių nustatymo ir jam nustatytas 1,51 ir daugiau promilių neblaivumas, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.