Patikrinę „Audi A3“ Kalvarijos pareigūnai jo bagažinėje rado artilerijos sviedinį

Į Kalvarijos policiją pasiaiškinti iškviestas vyras, kurio automobilio „Audi A3“ bagažinėje pareigūnai aptiko artilerijos sviedinį.

Patikrinę „Audi A3“ Kalvarijos pareigūnai jo bagažinėje rado artilerijos sviedinį.<br> Marijampolės apskrities VPK nuotr.
Patikrinę „Audi A3“ Kalvarijos pareigūnai jo bagažinėje rado artilerijos sviedinį.<br> Marijampolės apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 23, 2021, 9:17 AM, atnaujinta Apr 23, 2021, 3:09 PM

Kaip pranešė Policijos departamentas, balandžio 22 d. apie 15 val. 10 min. Kalvarijų savivaldybėje, Menkupių kaime, pamiškėje, patikrinus automobilį „Audi A3“, bagažinėje rastas artilerijos sviedinys, kurį išsivežė Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai.

Vyrui (gim. 1978 m.) įteiktas šaukimas atvykti į Kalvarijos PK.

Lrytas.lt žiniomis automobilio bagažinėje rastas 76 mm artilerijos sviedinys. Kol atvyko išminuotojai, įvykio vietoje buvo įvestas planas „Skydas“.

Pirminiais duomenimis, automobilio savininkas sprogmenį rado miške naudodamas metalo ieškiklį. Radinį vyras įsikėlė į bagažinę, čia jį ir surado pareigūnai.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis.

Įstatymai numato, kad tas, kas neturėdamas leidimo gamino, įgijo, laikė, nešiojo, gabeno ar realizavo šaunamąjį ginklą, šaudmenis, sprogmenis ar sprogstamąsias medžiagas, baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.