Panevėžyje nuteisti vienas kitam „paslaugėles“ daręs seniūnas ir statybų bendrovės vadovas su žmona

Panevėžio apygardos teismas buvusį Ignalinos rajono Naujojo Daugėliškio seniūnijos seniūną Juozą Paukštę pripažino kaltu dėl kyšininkavimo, o bendrovės direktorių Rimantą Zigmantą – dėl valstybės tarnautojo papirkimo. Abu jie ir bendrovės direktoriaus žmona, gydytoja Dalia Zigmantienė, taip pat nuteisti ir už dokumentų klastojimą.

Panevėžyje nuteisti vienas kitam „paslaugėles“ daręs seniūnas ir statybų bendrovės vadovas su žmona.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Panevėžyje nuteisti vienas kitam „paslaugėles“ daręs seniūnas ir statybų bendrovės vadovas su žmona.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 11, 2021, 4:07 PM, atnaujinta May 11, 2021, 4:31 PM

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, buvusiam seniūnui J.Paukštei skirta subendrinta 20 tūkst.eurų dydžio bauda ir uždrausta 3 metus užimti valstybės tarnautojo pareigas. Iš jo taip pat priteista atlyginti 1,5 tūkst. eurų dydžio turtinę žalą, kurią patyrė Ignalinos rajono savivaldybės administracija. Bendrovės direktoriui R.Zigmantui skirta 16,8 tūkst. eurų, o jo sutuoktinei – 3,7 tūkst. eurų dydžio baudos.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad tuometis seniūnas J.Paukštė pareikalavo, jog pažįstamo R.Zigmanto vadovaujamos statybos bendrovės darbininkai atliktų jo sodyboje statybos ir remonto darbus.

R.Zigmantas buvo suinteresuotas palaikyti su J.Paukšte gerus santykius, nes jo bendrovė ne kartą atliko ir ateityje ketino atlikti minėtoje seniūnijoje įvairius statybos ir remonto darbus, kuriuos priimti privalo seniūnas. Todėl J.Paukštės sodyboje reikalingi darbai buvo atlikti bendrovės direktoriaus lėšomis.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad R.Zigmantas neteisėtą paslaugą padarė ir seniūnas. Seniūnas suorganizavo, kad seniūnijos darbuotojas atliktų darbus bendrovės direktoriaus šeimos sodyboje, o dokumentuose buvo melagingai fiksuojama apie jo darbą seniūnijoje ir už tai mokamas atlyginimas iš Ignalinos rajono savivaldybės biudžeto.

Atliekant ikiteisminį tyrimą į pareigūnų akiratį pateko ir R.Zigmanto žmona. Buvo nustatyta, kad, sutuoktinio prašymu, 2017 metų liepą ji sukurstė kolegę gydytoją suklastoti vyro, dirbančio jų šeimos sodyboje, asmens sveikatos istoriją ir elektroninius nedarbingumo pažymėjimus. Tokiu būdu nelegalus darbininkas, užuot dalyvavęs Užimtumo tarnybos organizuojamoje programoje, turėdamas nedarbingumo pažymėjimą dirbo R.Zigmanto sodyboje.

Pasak valstybinį kaltinimą teisme palaikiusio Panevėžio apygardos prokuratūros ONKTS prokuroro Manto Jurkėno, teismas atsižvelgė į prokuratūros argumentus ir nuteistiesiems skyrė pinigines baudas.

„Padarytos korupcinio pobūdžio nusikalstamos veikos leido nuteistiesiems gauti asmeninę naudą, bet dabar už tai teks sumokėti kur kas didesnes baudas“, – sakė prokuroras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.