Per sulaikymą Vilniaus r. kirviu sužaloti namą šturmavę du policininkai

Vilniaus rajone pirmadienio rytą kirviu sužaloti du pareigūnai, kurie šturmavo namą. Pareigūnų sužalojimai nėra pavojingi gyvybei, tuo tarpu įtariamasis sulaikytas ir nuvežtas į ligoninę. Įtariama, kad vyras gali turėti rimtų psichikos sutrikimų.

Mobilios kuopos pareigūnai paruošti agresyvių įtariamųjų sulaikymui.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Mobilios kuopos pareigūnai paruošti agresyvių įtariamųjų sulaikymui.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 17, 2021, 5:35 PM, atnaujinta May 17, 2021, 6:32 PM

Istorija Vilniaus r., Dobromislės kaime, prasidėjo kelios minutės po 9 val. ryto. Į policiją paskambinęs vietos gyventojas paprašė pareigūnų pagalbos ir pasakojo, kad jo sūnus (gim. 1984 m.) rankose laiko peilį, grasina nužudyti artimuosius.

Į įvykio vietą atvažiavusiems policijos patruliams pranešėjas pasakojo, kad jo sūnus turi rimtų psichikos sutrikimų, šiuo metu liga paūmėjo. Sergantis vyras pirmadienį tėvo pradėjo prašyti, kad jį nužudytų. Tėvui atsisakius, sūnus jį apstumdė ir pradėjo grasinti. Pranešėjas tvirtino, kad panašūs dalykai vyksta jau ne pirmą kartą.

Pareigūnams atvykus, pranešėjo sūnus buvo name. Tad patruliai užėjo į vidų ir pradėjo su juo bendrauti. Bekalbant, vyras čiupo kirvį, pradėjo juo mosuoti, tad policininkai atsitraukė. Išbėgę iš namo, jie užrėmė duris ir paprašė kolegų pagalbos. 

Netrukus patruliams į pagalbą atvyko mobilios kuopos pareigūnai. Tai policininkai, specialiai paruošti panašiems konfliktams, kai reikia, jie metami malšinti riaušes, pirmieji vyksta į vietas, kur naudojami šaunamieji ginklai ir pan. Mobilios kuopos pareigūnai be kita ko savo automobiliuose turi ir reikalingą įrangą, naudojamą šturmui. Taip buvo ir šį kartą. Apsiginklavę skydais mobilios kuopos policininkai šturmavo namą.

Pamatęs namą šturmuojančius pareigūnus, viduje buvęs vyras į policininkus pradėjo mėtyti daiktus, aršiai priešinosi, čiupo kirvį ir juo sužalojo du policininkus - vienam sužeista koja, kitam kairė ranka.

Po grumtynių vyras buvo sutramdytas ir su palyda išvežtas į psichiatrijos kliniką. Sužeistiems pareigūnams prireikė medikų pagalbos. 

Įvykis tiriamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.