Šautuvu ir mačete ginkluotas vyras gąsdino Vilniaus rajono kaimą

Į svečius atvykęs, ginklu ir mačete ginkluotas, vyras išgąsdino Vilniaus rajone esančio Gaidūnų kaimo gyventojus – atvykėlis lakstė po kaimą, o po to su vietiniais sėdo prie stalo išgerti.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Pradėtas ikiteisminis tyrimas.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 18, 2021, 10:00 AM, atnaujinta May 18, 2021, 2:38 PM

Pranešimą apie keistai besielgiantį 50 metų vyrą Vilniaus rajono policija gavo pirmadienį apie vidurdienį.

Bendruoju pagalbos centro telefonu paskambinusi Gaidūnų kaimo gyventoja pareigūnams sakė, ką tik sulaukusi savo maršios skambučio.

Sūnaus žmona jai papasakojo, kad į jų sodybą automobiliu atvyko vyras, kuris pasistatė automobilį, išsiėmė iš jo ginklą ir daiktą panašų į kardą bei ginkluotas pradėjo lakstyti po kaimą.

„Šio asmens mes beveik nepažįstame, jį matėme tik vieną kartą, vakar jis buvo atvykęs pas mano sugyventinį“, – policijos pareigūnams pasakojo moteris ir paprašė jų išsiaiškinti, ar kaimą bauginantis asmuo nėra pavojingas aplinkiniams.

Kai policijos ekipažas įsuko į Gaidūnus, viskas jau buvo nurimę.

Atvykėlį policijos pareigūnai rado namo, kurio šeimininkė kvietė pagalbą, viduje. Vyras lyg niekur nieko sėdėjo su trim kaimo gyventojais, kuriems yra 29, 31 ir 69 metai ir vartojo alkoholį.

Ginklą ir savadarbę mačetę vyras buvo atrėmęs į stalą.

Baigti butelio ketveriukė nespėjo. Ginkluotą atvykėlį policininkai nusprendė išsivežti ir uždaryti į areštinę, o jo ginklai buvo paimti.

Vėliau paaiškėjo, kad vyras šautuvą yra įsigijęs nelegaliai, todėl dėl savo nuotykių kaime užsidirbo bylą iškart pagal du Baudžiamojo kodekso straipsnius – dėl neteisėto disponavimo šaunamuoju ir nešaunamuoju ginklu. Už šį nusikaltimą jam gresia laisvės atėmimas iki penkerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.