Su įkalčiais įkliuvusiam marijampoliečiui gresia tūkstantinė bauda

Lazdijų rajone pasieniečiai sulaikė kontrabandininkų rūkalų nešiką. Su įkalčiais užkluptam vyrui gresia tūkstantinė bauda. Jo bendrininkas ieškomas.

 Su įkalčiais įkliuvusiam marijampoliečiui gresia tūkstantinė bauda.<br> VSAT nuotr.
 Su įkalčiais įkliuvusiam marijampoliečiui gresia tūkstantinė bauda.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 25, 2021, 2:36 PM, atnaujinta May 25, 2021, 2:39 PM

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, naktį iš pirmadienio į antradienį VSAT Varėnos rinktinės Kapčiamiesčio pasienio užkardos pareigūnai ties Lazdijų rajono Varviškės kaimu pastebėjo du įtartinus asmenis su nešuliais. Ši vieta yra maždaug už 100 metrų nuo sienos su Baltarusija.

Vieną nešiką, 40-ies Marijampolės rajono gyventoją, pasieniečiai sulaikė vietoje. Tamsa pasinaudojęs jo bendrininkas spruko į miško tankmę. Jo kol kas sulaikyti nepavyko. Bėglio tapatybė tikslinama.

Įvykio vietoje VSAT pareigūnai rado 2 000 pakelių cigarečių „NZ Gold“ ir „Minsk 5 Super Slim“, pažymėtų baltarusiškais akcizo mokesčio ženklais. Rūkalų pakuotės buvo sudėtos į tarpusavyje surištus maišus, o prie jų pritvirtintos savadarbės petnešos.

Dėl neteisėto akcizinių prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką pasieniečiai pradėjo administracinę teiseną. Marijampoliečiui gresia bauda nuo 5 200 iki 6 000 eurų.

Po apklausos VSAT pareigūnai sulaikytąjį paleido. Jam įteiktas šaukimas atvykti į Alytaus apylinkės teismo Lazdijų rūmus.

Cigaretės saugomos Kapčiamiesčio pasienio užkardoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.