Teismo sprendimu narkotikų platintojas už grotų praleis 11 metų

Vilniaus apygardos teismas kaltu dėl neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ir psichotropinių medžiagų kiekiu turint tikslą jas parduoti ar kitaip išplatinti pripažino Lietuvos Respublikos pilietį S.V. Teismas jam skyrė 11 metų laisvės atėmimo bausmę, iš jo bus konfiskuoti iš nusikalstamos veikos gauti 4 800 eurų bei išieškota automobilio, kuriuo buvo gabenamos narkotinės medžiagos, vertę atitinkanti pinigų suma – 1 290 eurų.

Teismo sprendimu narkotikų platintojas už grotų praleis 11 metų.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Teismo sprendimu narkotikų platintojas už grotų praleis 11 metų.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 7, 2021, 3:13 PM, atnaujinta Jun 7, 2021, 3:15 PM

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, teismas nustatė, kad 2019 m. pavasarį Latvijoje gyvenantis S.V. narkotinių ir psichotropinių medžiagų pasiūlė asmeniui, veikusiam pagal nusikalstamos veikos imitavimo modelį. Tų pačių metų vasarą ir rudenį S.V. vyriškiui už 4 800 eurų pardavė beveik pusę kilogramo (461 g) amfetamino bei 5 g kanapių.

Tęsdamas nusikalstamą sumanymą parduoti ar kitaip platinti labai didelius narkotinių ir psichotropinių medžiagų kiekius, S.V. praėjusių metų gegužę vyriškiui pasiūlė heroino. Sandoris turėjo įvykti prie vieno sostinės prekybos centro. Narkotikus S.V. į sutartą vietą atgabeno kitam asmeniui priklausančiu automobiliu, tačiau nespėjo jų parduoti, nes buvo sulaikytas policijos pareigūnų. Atlikdami kratą, pareigūnai automobilyje rado labai didelį kiekį narkotinės medžiagos – 60 g heroino.

Teismas konstatavo, kad S.V. padarė labai sunkų nusikaltimą, keliantį didelį pavojų žmonių sveikatai ir gyvybei. Skirdamas nuteistajam griežtą 11 metų laisvės atėmimo bausmę, teismas atsižvelgė į S.V. padarytos nusikalstamos veikos pavojingumą, į tai, kad jis ne kartą anksčiau buvo teistas už įvairius nusikaltimus, tarp jų – vagystę, šaunamojo ginklo, šaudmenų pagrobimą, neteisėtą disponavimą narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis, dokumentų klastojimą, jo teistumai nebuvo išnykę.

Šis Vilniaus apygardos teismo nuosprendis gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.