Iš Baltarusijos atvykusiuose traukiniuose – kontrabandinės cigaretės

Savaitgalį pasieniečiai Šiaulių rajone aptiko beveik 50 tūkst. pakelių traukiniais iš Baltarusijos atgabentų kontrabandinių cigarečių.

Sulaikyta kontrabanda.<br>lrytas.lt koliažas
Sulaikyta kontrabanda.<br>lrytas.lt koliažas
Sulaikyta kontrabanda.<br>VSAT nuotr.
Sulaikyta kontrabanda.<br>VSAT nuotr.
Sulaikyta kontrabanda.<br>VSAT nuotr.
Sulaikyta kontrabanda.<br>VSAT nuotr.
Sulaikyta kontrabanda.<br>VSAT nuotr.
Sulaikyta kontrabanda.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 22, 2021, 10:30 AM

Sekmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai kartu su AB „Lietuvos geležinkeliai“ Saugos ir rizikų valdymo departamento darbuotojais Kužių geležinkelio stotyje, Šiaulių rajone, patikrino į Klaipėdą vykusį krovininį traukinį. Juo iš Baltarusijos buvo vežamos trąšos. Pasieniečiai jau turėjo žinių, kad šiuo sąstatu gali būti gabenamas nelegalus krovinys.

Ant viename krovininiame vagone gabentų trąšų VSAT pareigūnai aptiko 18 paketų, apvyniotų juodos spalvos polietilenine plėvele. Juose rasta 25 tūkst. 500 pakelių cigarečių „NZ Gold“ ir „Minsk Capital MS“ su baltarusiškais akcizo ženklais.

Penktadienį VSAT pareigūnai tame pačiame Šiaulių rajone, Girkautų kaimo ribose, šalia geležinkelio bėgių rado 18 tūkst. pakelių cigarečių „Minsk Capital MS“ su baltarusiškais akcizo ženklais ir 4 tūkst. pakelių cigarečių „Winston“ su rusiškomis banderolėmis. Pirminiais duomenimis, kontrabandininkai šiuos rūkalus išmetė iš važiuojančio traukinio tikėdamiesi, kad cigaretes pirmieji surinks jų bendrininkai.

Iš viso į VSAT pareigūnų rankas pateko 47 tūkst. 500 pakelių neteisėtai atgabentų rūkalų. Bendra abiejų šių krovinių vertė, įskaičiavus Lietuvoje privalomus sumokėti mokesčius, yra beveik 165 tūkst. Eurų.

Rastos cigaretės laikinai saugomos VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Šiaulių pasienio užkardoje.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis VSAT Pagėgių pasienio rinktinėje pradėti ikiteisminiai tyrimai. VSAT pareigūnai toliau aiškinasi įvykių aplinkybes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.