Banko darbuotojais apsimetę sukčiai iš Vilniaus apskrities gyventojų išviliojo per 24 tūkst. eurų

Sukčiai nesnaudžia – policijos departamentas pirmadienį gavo keturis pranešimus apie sukčių apgautus žmones, iš kurių sąskaitų buvo išvilioti tūkstančiai eurų.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Pradėtas ikiteisminis tyrimas.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 22, 2021, 9:17 AM, atnaujinta Jun 22, 2021, 9:38 AM

Pirmadienį, apie 9 val. 20 min., Vilniaus rajone, vyrui (gim. 1989 m.) paskambino nepažįstami asmenys, kurie įtikino esantys banko darbuotojai.

Apgavikai privertė atskleisti asmens duomenis bei elektroninės bankininkystės prisijungimo kodus, tokiu būdu iš banko sąskaitos pagrobė 9 tapai 541 eurą.

Panašus pranešimas gautas ir apie 10 val.

Vilniuje, moteriai (gimusi 1948 m.) paskambino nepažįstas asmuo, kuris įtikino esąs banko darbuotojas ir apgaule privertė atskleisti elektroninės bankininkystės duomenis, tokiu būdu iš jos banko sąskaitos pavogė 3 tūkst. 356 eurus.

Tą pačią dieną, apie 11 val. Vilniuje, moteriai (gimusi 1986 m.) paskambino nepažįstas asmuo, kuris taip pat įtikino esąs banko darbuotojas ir apgaule privertė iš banko sąskaitos į kitas dvi sąskaitas pervesti 6 tūkst. 824 eurus.

Ir galiausiai tos dienos vakarą, apie 17 val. 18 min. Švenčionių rajone, moteriai (gimusi 1963 m.) paskambino nepažįstas asmuo, kuris įtikino esąs banko darbuotojas ir apgaule privertė atskleisti elektroninės bankininkystės duomenis, tokiu būdu iš jos banko sąskaitos į kitą sąskaitą pervedė 4 tūkst. 300 eurų.

Dėl įvykių pradėti ikiteisminiai tyrimai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.